Hyppää sisältöön

Matilda Castrenilla vahva startti LPGA:n nelinpelikisassa – Annika Sörenstam sensaatiomaisesti kisan johdossa

Matilda Castren matkustaa Michiganista Ranskaan, jossa pelataan seuraavalla viikolla Evian Championship. KUVA: GETTY IMAGES

Matilda Castren ja Kelly Tan ovat avauskierrroksen jälkeen neljä lyöntiä ruotsalaisparia Annika Sörenstam & Madelene Sagström (-5) jäljessä.

Matilda Castren ja Kelly Tan olivat edellisvuonna sopineet pelaavansa Midland Golf Clubilla Michiganissa LPGA:n kauden ainoan nelinpelikisan.

Castrenia houkuteltiin kuitenkin Suomeen pelaamaan Gant Ladies Openia.

Voitettuaan LPGA:n kisan kesäkuun alussa suomalaistähti päätti matkustaa Turkuun, sillä paikkaan Solheim Cupissa hän tarvitsi jäsenyyden LET:lla, ja se puolestaan edellytti muuttuneessa tilanteessa voittoa vanhan mantereen kiertueella.

Loppu on historiaa, Castren voitti, tuli valituksi Euroopan joukkueeseen ja pelasi loistavasti Solheim Cupissa.

Kaatosade keskeytti pelin

Keskiviikkona Tan & Castren pääsivät vuotta aiottua myöhemmin mukaan samaan kisaan. Neljän kierroksen kilpailussa ensimmäinen nelinpeleistä sujui erittäin hyvin.

Avausreiän bogeyn jälkeen kaatosade piiskasi aluetta avausreiän bogeyn jälkeen, pelit keskeytettiin suomalais-malesialaisen parin oltua toisen reiän väylällä kahden tunnin ja 40 minuutin ajaksi.

”Kenttä oli niin märkä, ettei siellä pystynyt enää pelaamaan”, Castren kertoi tiedotteessaan.

Taun jälkeen hyvät ystävykset tekivät birdiet kakkosella ja neljännellä, kaikilla muilla väylillä he tekivät parit.

Kierrostulos -1 (69) oikeuttaa ennen torstain nelipallo-peliä sijalukuun 12:s. Pareja kisassa on 72, joista 35 parasta pääsee kahdelle viimeiselle kierrokselle.

”Oli tosi mukava kierros. Peli sujui hyvin. Taidettiin lyödä 16 griiniosumaa. Muutama lähestyminen oli lähellä, ja niistä tuli pari birdieä. Muuten ei ollut mitään superbirdiepaikkoja”, Castren jatkoi pelin purkamista.

”Alle parinkierros on ihan ok foursomessa. Meillä oli tosi kivaa Kellyn ja toisen ryhmän kanssa. Peli sujui muutenkin nopeasti, kun oli vain kaksi palloa pelissä. Tästä on hyvä jatkaa huomiselle”, Brittany Langin ja Gerina Mendozan kanssa pelannut Castren iloitsi.

Eurooppalaiset kisan kärjessä

Kisassa on mukana hyvä määrä LPGA:n tähtiä. Ennakkosuosikin paineita kantavat sisarukset Nelly ja Jessica Korda, jotka pelasivat 13 muun parin tavoin päivän yleisimmän tuloksen -1.

Lexi Thompson ja Matilda Castrenille Solheim Cupin ratkaisevan kaksinpelin hävinnyt Lizette Salas saivat tuloksekseen +1, edellisvuoden voittajat Ariya ja Moriya Jutanugarn peräti +3.

Madelene Sagström ja 51-vuotias Annika Sörenstam venyivät yllätyksellisesti kärkituloksen -5. Samaan ylsivät Ranskan Pauline Roussin ja Hollannin Dewi Weber.

”Minulla on loistava pari. En pyri ajattelemaan asiaa, mutta kyllä on mukava nähdä nimensä tulostaulun ensimmäisellä sivulla. Keskityn vain omaan peliini ja teen myös torstaina parhaani niillä eväillä, joita minulla on”, 72 kertaa LPGA:lla voittanut Sörenstam määritteli tilannetta huippusuorituksen jälkeen.

Torstaina tarvitaan runsaasti birdejä

Kilpailun toisella ja neljännellä kierroksella pelataan omia palloja, tuloksista otetaan reikäkohtaisesti parempi mukaan.

Birdejä tullaan tekemään paljon. Jutanugarnin sisarukset löivät voittokisassaan nelipallo-pelissa tauluun tulokset 59-59, yhteensä siis 22 alle parin.

He olivat tässä pelimuodossa murskaavan ylivoimaisia, sillä seuraavaksi paras pari jäi viiden lyönnin päähän.

Kuluvalla kaudella Malesian Kelly Tan on ollut Matilda Castrenia terävämpi LPGA:n kisoissa. Hän on neljästi ollut sijoilla 18-24.

Castrenin paras sijoitus yli 30 pelaajan kisassa on 25.

Parivaljakko lähtee kierrokselleen klo 20.03 Suomen aikaa.

2,5 miljoonan dollarin palkintopotista voittajaparin molemmat pelaajat saavat 276 000 taalaa. Kymmenes sija tuottaa noin 26 000, 20:n sijan ulkopuolelle jääneille dollariimäärä jää alle 10 000:n.

Seuraavan viikon torstaina käynnistyy Ranskassa Evian Championships, neljäs naisten viidestä majorista. Ensimmäistä kertaa kisan historiassa mukana on kolme suomalaista, Matilda Castren, Sanna Nuutinen sekä Tiia Koivisto.

Elisa Viihde Viaplay ja V Sport Golf näyttävät toisen päivän tapahtumia suorana klo 20.00-00.00

Tulospalvelu

Etsi luettavaa