Matilda Castrenilla työläs viikonloppu New Jerseyssa – edessä uran ensimmäinen major-turnaus

Matilda Castrén pelaa seuraavalla viikolla uransa ensimmäisen majorin Pennsylvaniassa

Matillda Castren (68-69-73-74,par) sai uransa kuudennessa LPGA Tourin kisassa taas lisää kokemusta, vaikka tuloksellisesti viikonloppu oli vaikea.

Kahden päivän jälkeen hienosti 16:na  (68-69,-5)  ShopRite LPGA Classicissa ollut Matilda Castren ei saanut pidettyä virettä yllä kahdella viimeisellä kierroksella. Lyöntejä kertyi kymmenen enemmän (73-74,+5)  kuin ensimmäisellä puoliskolla, sijaluku putosi 58:ksi.

Tilastojen valossa Castren osui vielä viikonloppunakin hyvällä prosentilla viheriöihin, mutta tulosta tuova terä pelistä jäi uupumaan.

”Putteri ei ollut lämpimänä, mutta hiotaaan se alkuviikon kuluessa kuntoon”, Castren kuittasi kisan.

Linna Golfia Suomessa edustava Castren nousee LPGA Tourin pistelistalla yhden sijan 83:ksi ja saa palkintorahaa muutaman tuhannen dollarin edestä.

Jatkoonpääsy oli komeasti neljäs perättäinen LPGA Tourilla. Kilpailun voittanut Englannin Mel Reid kasvatti  eron suomalaiseen 19 lyöntiin.

Neljässä kisassa, joissa Castren pelasi täydet kierrokset eroa voittaneeseen pelaajaan on ollut kronologisessa järjestyksessä:

Marathon LPGA Classic= 2,5 (lyöntiä kierrosta kohden) sijaluku 25.

Walmart NW Arkansas Championship  = 3,66  sijaluku 28.

Cambia Portland Classic= 2,66  sijaluku 35.

ShopRite LPGA Classic = 4,75 sijaluku 58.

Castrenin major-debyytti tapahtuu jo seuraavalla viikolla Aronimink Golf Clubilla Pennsylvaniassa.

Ensimmäistä kauttaan LPGA Tourilla kiertävälle Castrenille jää vain kolme päivää aikaa valmistautua torstaina käynnistyvään KPMG WOMEN’S PGA Championshipiin.

”En ole kentällä pelannut, mutta caddielleni se on tuttu paikka, joka helpottaa huomattavasti valmistautumista.”

Minea Blomqvist hätyytteli kärkisijoja myös ensimmäisessä USA:n majorissaan

Suomalaisista LPGA Championshipiin  on osallistunut vain Minea Blomqvist-Kakko, joka tulokaskaudellaan 206 oli PGA Championshipissa hienosti 25:s, vain seitsemän lyöntiä voittaja Se Ri Pakille jääneenä. Kierrosta kohden eroa oli 1,75 lyöntiä.

Minea Blomqvist-Kakko pelasi LPGA Tourilla ensimmäisen kautensa rajatulla pelioikeudella vuonna 2006

GETTY IMAGES

Tähän kisaan liittyy Minnin ja caddiensä  erimielisyys viimeisen kierroksen päätösreikien mailavalinnoista.

Blomqvist-Kakko elätteli vielä ennen kahta viimeistä reikää toiveita sijoittumisesta kymmenen joukkoon. Kahdella viimeisellä reiällä tuloskorttiin kirjatut bogey ja tupla pudottivat hänet kuitenkin sijalle 25:s, joka sekin oli loistava saavutus.

Vahvalla tunteella liikkeellä ollut Blomqvist löi pallonsa kohteen taakse vesiesteseen ja vieritti ison osan erheestä mailapoikansa päälle.

”Annan sinulle potkut”, tokaisi Minea Blomqvist spontaanina mielenilmauksena jo kierroksen aikana luottohenkilölleen, mutta jätti kuitenkin uhkauksensa toteuttamatta.

Minea Blomqvist-Kakko sijoittui vuoden 2004 British Openissa kahdeksanneksi.

LPGA Tourin USA:n kisoissa hän oli uransa aikana kolmasti kymmenen joukossa. Nämä kaikki kisat osuivat alkukauteen 2008, sijoitukset olivat kolmas, viides ja kahdeksas.