Hyppää sisältöön

Matilda Castrenilla toistamiseen vahva päivä – viikonloppu on toivoa täynnä Los Angelesissa

Matilda Castren pelasi jo viidennen perättäisen kierroksen LPGA:lla alle parin. Kuva: Getty Images

Matilda Castren nousi LPGA-kiertueen kauden viidennessä kilpailussa 16:nneksi Palos Verdes Estatesissa. Lauantaina hän kivikovan kirittäjän kuudesti pääkiertueella voiton saavuttaneesta major-voittajasta Danielle Kangista.

Matilda Castren on saamassa hyvää otetta pelistään LPGA:n kauden edetessä. Edellisen viikon kisassaan Castren avasi vaatimattomasti (74,+2), kolmen seuraavan päivän tuloksissa oli poikkeuksetta miinus edessä, eli hän kiersi ne alle parin.

Los Angelesissa peräkkäisten alle parin pelattujen kierrosten määrä on kasvanut ennen viikonloppua jo viiteen. Tässä on hurja parannus LPGA:n kauden 13 ensimmäiseen kierrokseen, joista vain viisi oli miinusmerkkisiä.

Perjantaina Castren teki viisi birdiä sekä kolme bogia. Väyläosumissa (12/14) sekä viheriöosumissa (13/18) tilastot ovat identtiset torstain kierroksen kanssa.

Kahden kierroksen jälkeen suomalainen on tuloksessa -3 (70-69), mikä riittää jaettuun16. sijaan.

Aamulla pelanneista megatähdistä Nelly Korda (-4) ja Atthaya Thitikul (-4) ovat suomalaista lyönnin edellä. Danielle Kang (-3) on tasoissa ja Jessica Korda (-2) ja Moriya Jutanugarn (-2) lyönnin jäljessä.

Kuluvalla kaudella pelaamissaan yhdessä täyden fieldin kisassa sekä kahdessa Aasian kisassa (60-75 pelaajaa) paras sijoitus on ollut 48:s. Tournament of Champions -kilpailussa pelaajia oli 29, Castrenin sijoitus 21.

Kiira Riihijärvi paransi toisena päivänä, mutta jäi cut-rajasta neljän lyönnin päähän. Hänen tuloksensa oli +6 (77-71)

Tulospalvelu

Etsi luettavaa