Matilda Castrenilla räväkkä startti New Jerseyn kilpailuun: ”Löin hyvin koko kierroksen ajan”

Matilda Castren pelasi upean kolmannen kierroksen  Pennsylvaniassa

Castren oli jo kuuden reiän jälkeen neljä alle parin, avauskierroksen jälkeen sijoitus on upeasti 22:s.

Matilda Castren avasi uransa kuudennen LPGA Tourin kisan Bay Course at Seaviewn kentällä ShopRite LPGA Classicissa järisyttävän hyvin. Hän teki kuuden ensimmäisen reiän aikana jo neljä birkkua, ollen tämän jakson parhaita.

Avauspäivän kärkinelikosta vain Lauren Stephenson (-8) ylsi Castrenin tahtiin, muut kolme jäivät suomalaiselle kaksi lyöntiä.

Kaksi viimeistä kolmannesta päivän urakasta tuottivat korttiin bogeyn seitsemännellä, sekä kierroksen loppuun 11 perättäistä paria. Kärkipariin Lauren Stephenson – Mi Hyang Lee on matkaa viisi lyöntiä, kuudeenteen sijaan vain kaksi.

Eurooppalaisista Castren (68,-3 on kolmas.

Kisassa on mukana 120 pelaajaa, näiden joukossa valtaosa kiertueen tähdistä.

”Oli hyvä päivä. Alkuun sain rakennettua monta birdiepaikkaa mainion lyömisen tuloksena. Kierroksen edetessä jouduin puttaamaan birkkuja kauempaa. Osa lipui ihan vierestä ohi, viheriötkin olivat iltapäivällä runsaiden sateiden vuoksi pomppuisia”, Castren kiteytti päivänsä.

Torstain tulos (-3) oli kauden LPGA Tourin kisoissa hänelle keskimäärääistä (+0,6 lyöntiä yli parin) peräti 3,6 lyöntiä parempi.

Parhaimmillaan kiertueen tulokas on tilastojen valossa ollut toisella kierroksella ( ka. -1,8 alle parin), joten perjantain aamukierros New Jerseyssa on toivoa täynnä.

”Lähden perjantaihin samoilla fiiliksillä kuin avauspäivänä, hyvillä mielin ja rennosti”,  Matilda Castren suunnitteli.

Kauden viidessä aiemmassa kisassa hän karsiutui kahdessa ensimmäisessä. Kolme viimeistä ovat tuottaneet hienot sijaluvut 25, 28 ja 35.

Palkintorahaa on kasassa 41 000 dollaria ja sijoitus LPGA Tourin pistelistalla 84:s

V Sport Golf ja Viaplay näyttävät suoran lähetyksen perjantain tapahtumista kello 20.00-23.30