Matilda Castrenilla mainio loppukiri – Jennifer Kupcho otti viimeisen voittokylvyn

18:n viheriön edessä ja vieressä oleva tekolampi, Poppie´s Pond toimi sunnuntaina viimeistä kertaa voittajan ja hänen tukijoukkojensa kylpyammeena. Kuva: GETTY IMAGES

Matilda Castren nousi kauden ensimmäisessä majorissa sijalle 25. Jennifer Kupcho piti takeltelusta huolimatta kärkipaikkansa, Slovenian 18-vuotias Pia Babnik teki loistavan debyytin sijoittumalla kolmanneksi.

Matilda Castren (71-69-75-69,-4) käytti sunnuntaina hyvin edukseen varhaisen starttiajan tuoman edun, ja otti heikon kolmannen kierroksen jälkeen hienon loikan kohden kärkipäätä. Nousua tuli 19 sijaa.

Matilda Castrenille sijoitus 25:n joukkoon kisoissa, joissa on enemmän kuin 30 pelaajaa, on ensimmäinen sitten elokuussa pidetyn Women´s Openin. KUVA: GETTY IMAGES

Aamukierroksellaan hän teki kuusi birdietä ja kolme bogia. Lauantaina tuskaa tuottaneilla kuudella viimeisellä (+4) parannusta tuli viisi lyöntiä.

”Tänään oli paljon parempi päivä kuin eilen. Koko kierros oli aika vakaata. Pari missiä, joista tuli bogey, muuten ihan hyvää peliä. Viimeisen reiän birdie tuntui hyvältä”, Castren iloitsi tiedotteessaan.

Pelaajia oli kahdella viimeisellä kierroksella mukana 74. Lauantaina Castrenin tulos 75,+3 oli 59:s, sunnuntaina häntä paremmin pelasi vain 11 osallistujaa.

Castrenin sijoitus uran kuudennessa majorissa oli 25. Tasosta kertoo se, että yhtä karsiutumista lukuunottamatta hän on ollut muissa viidessä sijoilla 19-30.

”Kiva oli pelata kaikki neljä kierrosta. Varsinkin kun ensimmäisen kerran olin täällä varsinaisessa kisassa. Olen tyytyväinen, vaikka ei ollut mitään huippupeliä. Paljon oli hyviä lyöntejä ja birdiejä tuli mukavasti.”

Voittaja Jennifer Kupcho oli kymmenen lyöntiä edellä, kahdeksanteen sijaan jäi matkaa neljä lyöntiä.

Euroopplaispelaajista Castren oli seitsemäs. Syksyllä 2023 pelattavan Solheim Cupin karsinta käynnistyy loppukesästä.

Palkintorahaa Castren kuittaa 40 000 dollaria.

Enemmän viheriöosumia kuin voittajalla

Castren kunnostautui etenkin viheriöosumien määrässä joita kertyi lauantaista (11) huolimatta neljällä kierroksella 54. Jennifer Kupcholla näitä oli yksi vähemmän.

Oletettavasti Kupcho pääsi puttaamaan keskimäärin suomalaista lähempään. Puttien määrässä hän oli Castrenia tyrmäävästi 11 lyöntiä edellä (111/122).

Jennifer Kupcho otti uransa ensimmäisen pääkiertueen voiton kolme vuotta sen jälkeen, kun hän oli paras Augusta National Women´s Amateurissa. Kuva: GETTY IMAGES

Kupcho pääsi viimeiselle kierrokselle kuuden lyönnin johdossa. Sunnuntaista tuli hänelle kuitenkin työläs päivä.

Bogeja 26-vuotias mestari teki peräti seitsemän, birdejä viisi. Kierrostulos 74,+2 riitti voittoon joka jää major-kisojen historiassa viimeiseksi Rancho Miragen alueella sijaitselvalla Dinah Shore Tournament Coursella pelatuksi.

Päivän parhaan tuloksen (66) pelasivat 18-vuotias Slovenian Pia Babnik sekä kolmannella kierroksella kärjestä tuloksella 77 pudonnut Hineko Shibuno.

Babnik joutui jäämään syksyllä ikänsä vuoksi pois LPGA:n karsinnoista. Nyt hän näytti USA:n debyytissään valmiutensa haastaa tähdet sijoittumalla kolmanneksi, Shibuno oli neljäs.

Yhteistyökumppanin vaihtumisen vuoksi Chevron Championshipia pelataan vuodesta 2023 eteenpäin Teksasissa.

”Tuli vähän haikea fiilis, kun käveli griiniltä pois. Oli paljon katsojia, ja tiesi ettei tänne palata enää. Toivottavasti Mission Hills Country Clubille saadaan ensi vuonna joku normikilpailu”,Castren toivoi.