Matilda Castrenilla mahtikierros Shanghaissa – kauden paras tulos nosti kärkikymmenikön tuntumaan

Matilda Castrenin paras sijoitus LPGA:lla henkilökohtaisessa kilpailussa on kuluvalla kaudella 12:s sija. KUVA: GETTY IMAGES

Katastrofaalisesti LPGA:n kilpailun torstaina aloittanut Castren iski lauantaina tauluun
Qizhong Garden Golf Clubilla tuloksen 66,-6, jolla hän nousee ennen finaalikierrosta asemiin, joista on näkymä jopa kymmenen joukkoon.

Matilda Castren (74-71-66,-5) loisti lauantaina LPGA:n Kiinan osakilpailussa Shanghaissa.

Hän teki kierrokselleen seitsemän birdieä, yhden bogeyn. Tulos kuusi alle oli Castrenin jättäessä korttinsa päivän paras yhdessä Stephanie Meadown kanssa.

Suomalaisen sijaluku oli tässä vaiheessa 25:s, seitsemänteen sijaan oli eroa kolme lyöntiä, kilpailun johtoon uudelleen siirtynyt Maja Stark (-12) seitsemän lyönnin päässä.

Kilpailun kärkipää oli tässä vaiheessa kolmannen kierroksen viimeisillä väylillä.

Hurja nousu heikon startin jälkeen

Castrenin nousu on ollut huima. Hän lähti torstain kierrokselleen kuuden karsiutumisen putki niskassaan. Startti Shanghaissa oli kaikkea muuta kuin lupaava.

Ensimmäiset kolme reikää pelattuaan suomalaistähti oli neljä yli parin. Kierroksen edetessä ote parani, tulos (+2) jätti hänet 81 pelaajan joukossa kuitenkin häntäpäähän.

Perjantaina tulos parani kolmella (-1), sijaluku oli 56:s.

Mikäli kisassa olisi ollut täysi field pelaaja ja cut, olisi taival päättynyt todennäköisesti kahteen kierrokseen.

Kiinassa kuitenkin kaikki osallistujat pelaavat neljä kierrosta. Lauantai oli Castrenin juhlaa. Hän osui oikealla lyöntimäärällä kaikkiin viheriöihin (18/18).

Putteja on tilastoihin kirjattu 32, joten tulos -6 kertoo siitä, että Castren on päässyt puttaamaan eagleakin kahdesti tässä kuitenkaan onnistumatta.

Pariin verrattuna tulos (-6) on Castrenin kauden paras, hän ylsi samaan kertaalleen maaliskuussa.