Hyppää sisältöön

Matilda Castrén Tokiossa: ”Mahtava kokemus, oma peli oli pettymys”

Matilda Castrénin vaisut avaukset kolmen viimeisen kierroksen aikana veivät mahdollisuudet mitalitaistossa pysymiseltä

Matilda Castrén (-8) putosi viimeisenä päivänä Kasemugaseki Country Clubilla 18:nneksi, Sanna Nuutisen (-7) sijoitus on 20:s. Kilpailun voitti tuloksella -17 USA:n Nelly Korda.

Avauspäivän jälkeen tuloslistalla neljäntenä ollut Matilda Castrén (68-70-68-70,-8) ei saanut peliään kulkemaan olympiagolfin viimeisenä päivänä tavalla, joka olisi nostanut hänet mitalitaistoon.

Ensimmäinen avaus vei pallon raffiin,  hankalasta paikasta Castrén teki bogeyn. Ulosmenossa hän sai tehtyä vain yhden birdien. Kärkipään pelaajat karkasivat, eikä Castrénilla ollut toisella puoliskollakaan aseita asemiensa parantamiseen.

Hän sai rakennettua hyvän määrän birdiepaikkoja, mutta lähipeli, nimenomaan putti oli pahasti lukossa. Kolmantena päivänä hän sai tästä osiosta Strokes Gained -tilastossa komean plussasaldon (+3,2 lyöntiä).

Viimeisenä kisapäivänä miinusta tuli 2,5 lyönnnin verran ja kierroksen tulokseksi 70,-1.

Vertailussa muihin kilpailijoihin ensimmäinen (68,-3) ja kolmas (68,-39 olivat yhteensä yli kuusi  lyöntiä keskivertoa parempia. Toinen ja neljäs kierros ( 2×70) puolestaan menivät kierrosten keskivertotuloksiin nähden pakkaselle -0,65 lyönnin verran.

Tilastollisesti ylivoimaisesti pahiten petti hyvän avauskierroksen jälkeen kolmella viimeisellä kierroksella avaukset, joilla Strokes Gained -tilastot olivat miinuksella yhteensä -0,9 lyöntiä.

”Olen pettynyt pelaamiseeni. Lyönti ei vaan ollut siinä kunnossa, että sillä olisi voinut pärjätä. Huippuvirettä ei tullut missään vaiheessa”, Castrén myönsi avoimesti kisansa jälkeen

”Nämä olivat ensimmäiset olympialaiseni ja kokemuksina täysin unohtumattomat. Suomen edustaminen Tokiossa oli kunniatehtävä, joka jää ikuisesti mieleen.”

Erityisen mielissään Castrén oli siitä, että hän sai kunnian kiertää kaksi viimeistä kierrosta Kiinan kaikkien aikojen parhaan pelaajan Shanshan Fengin kanssa. Feng on ilmoittanut lopettavansa kansainvälisen uransa Tokion olympialaisiin.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa