Matilda Castren teki historiaa – voitti Symetra Tourilla USA:ssa viiden lyönnin erolla seuraavaan

Kilpailussa oli mukana pelaajia peräti 25:sta eri maasta. Matilda Castren nostatti Suomen lipun korkeimmalle

Matilda Castrenin (68-68-71,-12 ) saavutti ensimmäisenä suomalaisgolfarina haastajakiertueella voiton Floridassa pelatussa 54 reiän kisassa.

Matilda Castren oli omassa luokassaan kauden kahdeksannessa Symetra Tourin kisassa.

Hän teki päivän parhaat tulokset sekä torstaina (68,-5), että perjantaina (68,-5)  johtaen kolmella lyönnillä.  Kisa ratkesi käytännössä jo lauantaina päätöskierroksen  ulosmenossa, jonka jälkeen lähin uhkaaja, Ruotsin Linnea Johansson oli jo kuuden lyönnin päässä.

Viimeisellä yhdeksiköllä Castren luonnollisesti varmisteli voittoaan ottamatta turhia riskejä. Kierroksen aikana lyöntejä kertyi 71,-2.

Eroa Johanssoniin kertyi lopulta viisi lyöntiä.

Taistelua voitosta ei finaalipaikasta käyty Matilda Castrenin ylivoiman johdosta.

25-vuotias New Yorkissa syntynyt ja USA:ssa ensimmäset ikävuotensa asunut Castren on pelannut elokuun alusta uskomattoman hyvää golfia.

Hän on päässyt nyt tulleen voiton lisäksi kaikissa kuuudessa LPGA Tourin kisassaan jatkoon.

Herkkuhetki koettiin Castrenin ensimmäisessä majorissa, Women´s PGA Championshipissa, jossa suomalainen oli 23:s.

Hän oli tuolloin avauskierroksella yhdeksänneksi paras, kolmannella kierroksella kuudes ja neljännellä 16. Vain toisella kierroksella epäonnistuminen, jossa Castren oli viimeinen 75:s/75 pelaajasta vei mahdollisuudet jymymenestykseen.

Castrenin voitto Symetra Tourilla menee neljänneksi suomalaisnaisten ykköstiloja arvotettaessa  kansainvälisissä ammattilaiskisoissa.

Edellä ovat kolme Ladies European Tourin ykköstilaa:

Minea Blomqvist-Kakko voitti European Tourilla Unkarissa (2004) ja Helsingin Golfklubilla Talissa (2008)

Riikka Hakkaraisen ykköstila Teneriffalla keväällä 2006 oli palkintoshekiltään suurin, yli 40 000 euroa.

Symetra Tourin Mission Inn Golf & Club Championshipin tuloslista

Tällä voitolla Matilda Castren:

-Saavuttaa Symetra Tourilla uransa ensimmäisen sijoituksen kärkikymmenikköön ja ensimmäisen ykköstila kisassa, joka oli hänelle  tällä kiertueella uran 31:s.

-Nousee maailmanlistalla suomalaispelaajista ykköseksi ohi Sanna Nuutisen.  Ennen voittoaan Castren oli 303.

-Saa palkintorahaa 18 750 dollaria, joka on hänen uransa toiseksi suurin summa edellisviikon Women´s PGA Championshipin (39 000 dollaria) jälkeen

-Nostaa kauden kokonaisansionsa LPGA Tourilla ja Symetra Tourilla  yli 117 000 dollarin.

-Symetra Tourilla Castren nousee rahalistalla lähes 80 sijaa 20:n ensimmäisen joukkoon.

– Nostaa perättäisten jatkoonpääsyjensä määrän seitsemään kilpailuun. Näistä hän on pelannut viisi LPGA Tourilla ja kaksi Symetra Tourilla

Seuraavan kerran Matilda Castren osallistuu tulevalla viikolla Georgiassa pelattavaan LPGA Tourin kilpailuun.