Hyppää sisältöön

Matilda Castren tavoittelee Hawaijilla paikkaa major-voittajien joukkkoon: ”Toivoisin että naiset saisivat oman The Mastersin”

Iloiisia hymykuvia puttiaamisen jälkeen on Matilda Casstrenilta saatu tiilastojen mukaan liian harvoin. KUVA: PETRI TIMONEN

Matilda Castren tavoittelee menestystä Lotte Championshipissa, jonka kaikki aiemmat yhdeksän sankaria ovat voittaneet urallaan vähintään yhden majorin.

Yhteensä 144 osallistujaa mahtui mukaan keskiviikon ja torstain välisenä yönä käynnistyvään LPGA:n kilpailuun.

Casten pelaa kahtena ensimmäisenä päivänä Stephanie Meadow’n ja debyyttikaudellaan hienoja otteita esittäneen Na Rin Anin kanssa.

Kolmikko starttaa ensimmäiselle kierrokselleen Suomen aikaa klo 2.12.

Elisa Viihde Viaplayn ja V Sportin kanavien lähetykset käynnistyvät torstaista sunnuntaihin 02.00, ja kestävät viisi tuntia aamuseitsemään.

Mikäli Castrenin peli kulkee, aamuvirkuilla on mahdollisuus nähdä hänen peliään heti ensimmäisellä kierroksella.

Kilpailu pelataan Oahun saarella sijaitsevalla Hoakalei Country Clubilla ensimmäistä kertaa.

Edellisellä kaudella tulostaso Lotte Championshipissa nousi poikkeuksellisen kovaksi Lydia Kon (-28) jyrätessä seitsemän lyönnin marginaalilla voittoon.

Voittajien lista on muutenkin nimekäs. Kanadan Brooke Henderson oli tätä ennen kahdesti juhlittavana. Ainoa eurooppalainen ja skandinaavi voittajista on uransa jo lopettanut Suzann Pettersen.

Kaikilla yhdeksällä voittajalla on tilillään major-voitto, joka on LPGA:n tavalliselle kisalle poikkeuksellista.

Matildan mieli tekee Mastersin kotikentälle

Castren vietti viime viikolla muutaman päivän Miamissa yhteistyökumppaninsa tilaisuudessa, ja lensi Havaijille jo lauantaina.

Miesten ensimmäistä majoria, The Mastersia hän ei kiireiltään juuri ehtinyt seurata.

Kisakenttä, Augusta National on kuitenkin tuttu. Castren kävi Symetra Tourilla pelatesaan 2019 seuraamassa Augustassa naisamatöörien uutta huippukisaa, jonka voitti Jennifer Kupcho.

”Augusta on uskomattoman hieno kenttä ja miljöö. Olisin mielissäni, jos myös naiset saisivat tulevaisuudessa pelata siellä oman Mastersinsa”, hän unelmoi lauantaina GoGolfille antamansa haastattelun yhteydessä.

Toiveensa kanssa Castren ei varmasti ole yksin. Haaveen hidasteeksi saattavat nousta ensimmäisinä naisten jo viisi olemassa olevaa majoria ja hyvän vastaanoton saanut naisten amatöörikilpailu.

Lotte Championshipissa palkintopotissa on kaksi miljoonaa dollaria, josta voittaja kuittaa 300 000 dollaria.

MAINOS. DP World Tour ja LPGA on katsottavissa suorana Elisa Viihde Viaplaystä. Tästä palveluun >>

Tuore major-voittaja Jennifer Kupcho on kilpailussa mukana, kuten myös viime vuoden ykkönen Lydia Ko ja maailmanlistalla jo viidenneksi noussut Thaimaan Atthaya Thitikul.

Castren sijoittui kauden avauskilpailussaan Tournament of Championshissa kymmenenneksi samalla tuloksella Lydia Kon kanssa.

Neljän vaisummin sujuneen kisan jälkeen Castren nosti tasoaan ensimmäisessä majorissä, Chevron Championshipissa, sijoitus oli kunniakkaasti 25.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa