Hyppää sisältöön

Matilda Castren taistellen jatkoon – Charley Hullin vuoro loistaa Teksasissa

Matilda Castren starttaa kolmannelle kierrokselleen aamun toisessa kolmikossa klo 15.31 Suomen aikaa. KUVA: GETTY IMAGES

Matilda Castrenilla on (par) ennen viikonlopun kierroksia 11 lyöntiä kärkeen ja viisi lyöntiä yhdeksänteen sijaan. Sanna Nuutisen taival The Colony Golf Clubillla päättyi tuloksiin 77-75,+10.

Matilda Castren sijoittui edelliskaudella meneillään olevasssa The Volunteers of America -kisassa toiseksi lyönnin Jin Young Kon kantapäillä.

Kahtena ensimmäisenä päivänä Castren ei kyennyt pelaamaan kärjen tahtiin, vaan kirjasi perjantaina toistamiseen tuloksen 71,par.

Peli ei ole parhaassa iskussaan, viheriöosumia tuli toisena päivänä vain yhdeksän. Lähipeli toimi, Castren selvisi 25 putilla, joka on hänelle lukumääränä yksi kauden alhaisimmista.

Kahdelle viimeiselle kierrokselle selviäminen on hyvinkin merkityksellinen Castrenille, joka on ilmoittanut yhdeksi loppukauden päätavoitteistaan pääsyn Tour Championshipiin. Hän on pistelistalla 64:s, 60 ensimmäistä saa kutsun kauden rahakkaaseen finaalikisaan.

Kahtena ensimmäisenä päivänä edellisviikon voittajan Atthaya Thitikulin ryhmään sijoitettu Castren pääsee lauantaina tavoittelemaan nousua (34.) päivän toisessa ryhmässä, joten pelitahti on oletettavasti varsin hyvä ja viheriöt tuoreita.

Sanna Nuutisen peli ei ota auetakseen, missattujen cuttien määrä on toukokuun puolivälin jälkeen jo reilusti toisella kymmenellä, jatkoonpääsyjä on jakson kuluessa vain yksi.

Molemmin puolin valtamerta pellaajat antavat näyttöjä syksyn 2023 Solheim Cupiin. Kärjessä Teksasin kisassa on Englannin Charley Hull, joka on 26-vuotiaaksi pelannut mittavan ja hyvän uran, mutta kyennyt vain yhteen ykköstilaan LPGA:lla.

Viikonloppuun lähdettäessä hänen lähimpiä haastajiaan ovat kahden lyönnin päässä kärkkyvät ja samassa kolmikossa pelaavat Thaimaaan Atthaya Thitikul (-9) sekä uran ensimmäistä voittoaan tavoitteleva Kiinan Xiyu Lin (-9), joka on noussut maailmanlistalla jo sijalle 23:s.

Elisa Viihde Viaplay ja V Sport näyttävät kaikki neljä päivää suorina. Lauantain lähetysaika on 20.00-23.30

Tulospalvelu

Etsi luettavaa