Hyppää sisältöön

Matilda Castren taas kuin varjo entisestä

Matilda Castrenin peli ei ole kulkenut kotimantereen kolmessa kilpailussa. KUVA: GETTY IMAGES

Kummankin ysin jälkimmäinen kolmannes oli Matilda Castrenin pelin surma Women’s Openin avauskierroksella.

Matilda Castren aloitti aikaisin aamulla Women’s Openin, joka on kauden viimeinen major-turnaus. Klo 6.41 paikallista aikaa startannut suomalainen viimeistelikin hetki sitten kierroksensa. Harmittavasti peli ei sujunut toivotulla tavalla.

Tukkoista se oli varsinkin kummankin ysin viimeisen kolmen reiän aikana, jotka Castren pelasi yhteensä kuusi yli parin. Suomalaisen kierrostulos oli 77 (+5). Eroa kärkeen on tällä hetkellä seitsemän lyöntiä.

Matilda Castren starttasi kierrokselle jo klo 6.41 paikallista aikaa. KUVA: GETTY IMAGES

Castren käynnisti kierroksen tasaisesti ja teki alkuun kuusi perättäistä paria. Seitsemännelle reiälle tullut tupla ja yhdeksännen bogi pudottivat häntä kuitenkin tuloksissa alaspäin.

Päivän ensimmäisen birdien Castren teki 11. reiälle, mutta se kumoutui 13. reiän bogiin. 15. reiän birdien jälkeen Castren oli vielä ihan kelpo asemissa, mutta bogi viimeistä edelliselle ja tupla viimeiselle reiällä söivät suomalaisen mahdollisuuksia menestyä kauden viimeisessä majorissa.

Jatkopaikka vaatii todennäköisesti huippuonnistumista huomenna. Viimeaikaisten otteiden perusteella tämä vaikuttaa kuitenkin epätodennäköiseltä, sillä Castrenin peli on ollut tällä kaudella muutamaa onnistunutta kilpailua lukuunottamatta kuin varjo entisestä.

Kahdessa edellisessä, niin ikään Euroopassa pelatussa kilpailussa Castren on pudonnut selvästi cutista.

Koivisto starttaa iltapäivällä

Kilpailu pelataan Walton Heathin -kentällä, jossa noin puolet pelaajista on vielä starttaamatta kilpailuun. On vielä aikasta sanoa, mihin cut-raja tulee muodostumaan, mutta nyt näyttää siltä, ettei avauskierroksella tulla tuloksilla juhlimaan.

Kärjessä ollaan tässä vaiheessa tuloksessa kaksi alle parin ja vain 13 pelaajaa on kierrostaan alle parin. Kisan johdossa ovat japanilaiset Nasa Hataoka ja Kokona Sakurai.

Suomesta kilpailuun pääsi mukaan myös Tiia Koivisto, joka lähtee kierrokselle vasta myöhään iltapäivällä Suomen aikaa.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa