Hyppää sisältöön

Matilda Castren suosikkina finaalikierrokselle: ”Olen henkisesti valmiimpi menestymään”

Matilda Castren on kärkipään pelaajista korkeimmalla maailmanlistalla. Kuva Lappajärveltä vuodelta 2019

Kolmen lyönnin johdon lisäksi Matilda Castrenilla on kuluvalta kaudelta kovimmat näytöt voittoa tavoittelevista pelaajista.

Symetra Tourin kahdeksas kilpailu Floridan on tuloslistan osalta ennätyksellisen kirjava. Mukana oli 84 pelaajaa 25:sta eri maasta. Jatkoon selvisi 62 parasta.

Hämmästyttävää on se, että Mission Inn Resort & Clubin  El Campeon-kentällä Matilda Castrenin ja viimeisten jatkoonpääsijöiden (+6) välistä eroa muodostui kahdella kierroksella peräti 16 lyöntiä.

Varmaa on käytännössä jo se, että Matilda Castren ylittää ura-ansioina (LPGA & Symetra Tour) 100 000 taalan rajan.

Kahden kierroksen aikana hän on tehnyt 11 birdietä ja yhden bogeyn. Kolmen lyönnin johtoasemasta voiton saavuttaminen on ainoa mahdollinen tavoite.

Muutama fakta lähimmistä takaa-ajajista, jotka ovat 3-5 lyönnin päässä suomalaisesta:

Maddie Szeryk (-7), Linnea Johansson (-5) ja Vicky Hurst (-5) ovat kaikki maailmanlistalla selvästi Matilda Castrenia (303) alempana.

Szerykin listaus on 505., Johanssonin 507. ja Hurstin 601. 

30-vuotias Vicky Hurst on monivuotinen konkari ja menestyjä LPGA Tourilta, joka on ollut kolmen perättäisen vuoden  2010-2012  päätteeksi maailmanlistalla sijojen 58-91 välillä. 

Hänellä on menestymisen kulttuuria, pääkiertueelta kakkostilan lisäksi viisi muuta top 9-sijoitusta sekä majorien 17. tila British Openista. 

18-vuotiaana Hurst teki nopean visiiti silloiselle Futures Tourille. Hän voitti peräti viidesti, oli kolmasti kakkonen, kerran kolmas ja neljäs. Aivan liian hyvä pelaaja haastajakiertueelle.

Viimeisten vuosien aikana menestystä ei ole enää tullut. 

Henkisen puolen kehittyminen on tuonut uuden nousun Castrenille

Matilda Castren tavoittelee vasta ensimmäistä kärkikymmenikön sijoitustaan Symetra Tourilla.

Szerykilla niitä on edelliskaudelta neljä, joista yksi kakkostila.

Linnea Johansson on mahtunut seitsemän kertaa kärkikymmenikköön.

Vicky Hursia lukuunottamatta muut edellämainituista  eivät ole voittaneet Symetra Tourilla. 

Matilda Castren on antanut Symetra Tourin sivuille kommentteja molempien kierrostensa jälkeen.

”Olen lyönyt palloa tosi hyvin viimeisten kuukausien ajan. Launtaina tavoitteeni on upottaa perjantaita enemmän putteja.”

”Tunnen oloni kentällä aiempaa rentoutuneemmaksi. Uran ensimmäisenä ja osin toisenakin vuonna loin itselleni paineita, enkä onnistunut pelaamaan haluamallani tavalla. Minun oli muutettava ajatusmallejani. Sain kortin LPGA Tourille ja se tuli pitkälti tämä mentaalipuolella käymäni prosessin tuloksensa”, Castren totesi perjantain kierroksen jälkeen.

Kärkikolmikko Matilda Castren (-10) – Maddie Szeryk (-7) – Linnea Johansson (-5)  lähtee kierrokselleen kello 18.40 Suomen aikaa.

Kakkosryhmän muodostavat Vicky Hurst (-5)-Dewi Weber (-4) – Julie Aime (-4) (18.29)

Symetra Tour, Tulosseuranta

Etsi luettavaa