Hyppää sisältöön

Matilda Castren suoraan muuttokiireistä kisaan – Kiira Riihijärvi kämppiksenä Arizonassa

Matilda Castren on mukana Arizonassa pelattavassa Drive On Championshipissä. KUVA: PETRI TIMONEN

Matilda Castren joutuu turvautumaan väliaikaiseen caddieen, kun LPGA Tour palaa Yhdysvaltoihin.

LPGA Tourin kauden ensimmäinen täyden osallistujajoukon kilpailu pelataan tällä viikolla Arizonassa. Kilpailun nimi on LPGA Drive On Championship, ja Superstition Mountain Golf & Country Clubilla pelattavassa kilpailussa nähdään myös Matilda Castren.

Castrenin valmistautuminen kisaviikkoon on ollut selkeästi normaalista poikkeava. San Diegossa viimeiset vuodet asunut Castren ja hänen puolisonsa Daniel Moreno muuttivat kisatauon aikana Austiniin, Texasiin.

”Sunnuntaina saatiin viimeiset tavarat ulos kämpästä. On ollut stressaava viikko, ja muutama päivä onkin mennyt vähän flunssassa. Mutta eiköhän tämä tästä”, Castren sanoo tiedotteessa.

Muutto ei ollut ainoa asia, joka Castrenilla on muuttunut. Hänen caddiensa Jonathan Scottin äiti menehtyi viime viikolla, eikä Scott ole kantamassa Castrenin bägiä tällä eikä ensi viikolla.

”Minulla on espanjalainen Patrick caddiena nyt nämä kaksi kisaa. En juurikaan tiedä kaverista. Oli hirveä kiire löytää joku caddie, ja kaikki tutut oli jo varattuna muille”, Castren kertoo.

Edellisessä kilpailussaan Singaporessa 48:nneksi sijoittunut Castren on alkuviikon aikana päässyt kiertämään kentän pariin kertaan. Maanantain harjoituskierroksella Castren huomasi heti yhden selkeän asian kentästä.

”Kenttä on aika kovassa kunnossa. Griinit ovat tosi kovat, ja tulee vähän erikoisia pomppuja välillä. Täällä pitää tarkasti miettiä, mihin pallon tiputtaa. Välillä pitää ennen griiniäkin tiputtaa pallo alas, kun varsinkin myötätuuleen pallo pomppii pitkälle.”

Castren saa tällä viikolla suomalaista seuraa, kun Kiira Riihijärvi aloittaa LPGA Tour -uransa. Castren on mielissään suomalaisesta kilpasiskosta.

”Asutaan Kiiran kanssa tällä viikolla yhdessä. Kiva saada suomalainen kämppis.”

Torstaina käynnistyvässä 1,75 miljoonan dollarin kilpailussa Castren saa kahdelle ensimmäiselle kierrokselle seurakseen Mina Harigaen ja Alison Leen. He lähtevät avauskierrokselle klo 22.39 Suomen aikaa.

Lähde: Matilda Castrenin tiedote

Etsi luettavaa