Hyppää sisältöön

Matilda Castren suivaantui Solheim Cupin surkeasta televisioinnista: ”Naisten golf ansaitsee parempaa”

Matilda Castren ei ollut tyytyväinen Solheim Cupin tv-toteutukseen. KUVAT: GETTY IMAGES

Solheim Cupin epäonnistunut tv-lähetys kirvoitti Matilda Castrenin kritiikkiin X-palvelussa.

Solheim Cup päättyi sunnuntaina Euroopan voitonjuhliin, kun emäntämaan Carlota Ciganca onnistui nousemaan voittoon Nelly Kordaa vastaan ja tuomaan joukkueelleen ratkaisevan 14. pisteen.

Koska Eurooppa puolusti haasteottelun voittoa, merkitsi se sitä, että lasinen vaasi jäi vanhan mantereen puolelle ensi syksyyn saakka. Solheim Cup pelataan seuraavan kerran poikkeuksellisesti jo vuoden kuluttua, koska koronapandemian vuoksi miesten Ryder Cupia jouduttiin siirtämään vuodella, eikä golfin suurimpia haasteotteluita haluta pelata samoihin aikoihin.

Väistämään joutui Solheim Cup eikä Ryder Cup.

Superjännittävää Solheim Cupia seurattiin sankoin joukoin paikan päällä Espanjassa ja tietenkin ruutujen välityksellä eri puolilla maailmaa. Kaikki eivät ole ole kuitenkaan tyytyväisiä tv-lähetysten laatuun.

Yksi kritisoijista on suomalaistähti Matilda Castren, joka toi kaksi vuotta sitten Solheim Cupissa ratkaisevan pisteen Euroopan joukkueelle. Tänä vuonna Castren jännitti kilpailua tv:n ääressä, koska ei mahtunut 12 eurooppalaisen pelaajan joukkueeseen.

”Molemmat joukkueet pelasivat niin hienoa golfia. On surullista, että lähetys oli niin kehno”, Castren kirjoitti X-palvelussa.

”Monia sunnuntain otteluita ei juurikaan näytetty ja monia lyöntiä missattiin. Lisäksi se, että kentällä oli vain kaksi kommentaattoria, oli hullua. Naisten golf ansaitsee paljon parempaa.”

Castren ei ollut ainoa ammattilaispelaaja, joka moitti lähetyksen laatua, vaan hän tuki kirjoituksellaan LET:llä pelaavan Meghan MacLarenin mielipidettä.

”Kentällä on kolme ottelua yhdessä suurimmista, dramaattisimmista, jännittävimmistä ja arvaamattomimmista joukkuekilpailuista, joita on koskaan ollut. Emmekä näe jokaista lyöntiä”, MacLaren kirjoitti tuoreeltaan sunnuntaina.

Samaan syssyyn MacLaren kehotti vaikenemaan, mikäli naisten golf ei jonkun mielestä ansaitsi parempia tv-lähetyksiä.

Monia keskusteluun osallistuneita kismitti myös runsas mainosten määrä lähetyksen aikana. Tosin Suomessa Solheim Cupin näytti Ruutu+-palvelu, jonka lähetyksissä mainoksia ei nähty.

Silti Suomessakin esimerkiksi Cigandan ja Kordan välinen ottelu jäi varsinkin alkuvaiheessa melko vähälle huomiolle. Sen sijaan sitäkin enemmän näytettiin toista ratkaisevaa ottelua, jossa Ruotsin Caroline Hedwall onnistui nousemaan lopussa kolmen reiän tappioasemasta upeaan 2up -voittoon Ally Ewingiä vastaan.

NBC:lle ja Golf Channelille Solheim Cupia paikan päällä Finca Cortesinissa kommentoinut entinen LPGA-pelaaja Kay Cockerill sysäsi vastuuta tv-lähetyksen epäonnistumisesta Ladies European Tourille, joka oli säästänyt väärässä paikassa.

”LET palkkasi Ucomin televisioimaan maailmanlähetyksen, koska se oli halvin, ja se näkyi tuotannon kaikissa osa-alueissa. Nauhoitus- ja grafiikkatehtävissä oli ihmisiä, jotka eivät olleet koskaan tehneet golfia. Heillä ei ollut aavistustakaan, mihin mennä, kaikki oli nauhalla, ja he menettivät niin paljon”, Cockerille vastasi pahoittelevaan sävyyn MacLarenille.

Lue lisää:

Etsi luettavaa