Hyppää sisältöön

Matilda Castren saa itselleen kovat kirittäjät Singaporessa – Ruokamyrkytys enää huono muisto vain

Matilda Castren sijoittui viime vuonna Singaporessa jaetulle 58. sijalle. KUVA: GETTY IMAGES

Ruokamyrkytyksestä toipunut Matilda Castren palaa kisa-areenoille Singaporessa, jossa hän pelaa kaksi ensimmäistä kierrosta Georgia Hallin ja Sei Young Kimin kanssa.

Viime viikolla Thaimaassa käydyssä LPGA Tourin kilpailussa ruokamyrkytyksen kourissa ollut Matilda Castren on tervehtynyt takaisin pelikuntoon, kun edessä on jälleen uusi kilpailuviikko. Tällä viikolla LPGA Touria pelataan Singaporessa, jossa on ohjelmassa HSBC Women’s World Championship -niminen kilpailu.

Sunnuntaina Singaporeen lentänyt Castren nauraa, ettei ole lääkäri, mutta osaa kuitenkin sen verran analysoida omaa oloaan, että ruokamyrkytys on taaksejäänyttä elämää.

”Kakkoskierros oli viime viikolla se kaikista pahin. Mutta nyt olen jo kunnossa ja olen pystynyt syömään normaalisti”, Castren kertoo tiedotteessa.

Thaimaassa sattunut ruokamyrkytys oli jo toinen ikävä tapaus Castrenin osalta viimeisen seitsemän kuukauden aikana. Edellisen kerran näin kävi heinäkuussa Skotlannissa.

”Tämä ei ollut onneksi niin paha. Viimeksi meni yli viikko toipuessa”, Castren muistelee Scottish Openissa tullutta ruokamyrkytystä.

Niistä haasteista on kuitenkin päästy eteenpäin, ja tällä viikolla pelataan jälleen torstaista sunnuntaihin tärkeää kilpailua. Mukana on viime viikon tapaan rajallinen 66 pelaajan osallistujajoukko, joten kaikki pelaajat pelaavat neljä kierrosta.

Major-voittajat peliseurana

Castrenin pelit käynnistyvät torstaina aamuvarhaisella. Hän lähtee kentälle kello 7.42 paikallista aikaa (1.42 Suomen aikaa) yhdessä Georgia Hallin ja Sei Young Kimin kanssa.

Kim, jonka sijoitus maailmanlistalla on 32:s, on voittanut LPGA:lla peräti 12 kilpailua, joista yksi on major. 30-vuotias voitti vuonna 2020 PGA Championshipin. Samana vuonna korealainen valittiin kiertueella vuoden pelaajaksi.

Myös Hall on major-voittaja. Hän vei nimiinsä vuoden 2018 Women’s British Openin. LPGA:lta hänellä on yhteensä kaksi voittoa. Hänen tuorein noteeraus maailmanlistalla on 22:s.

Castrenin sijoitus maailmanlistalla on 96:s. Parhaimmillaan hän käväisi rankingissa sijalla 43.

Sentosa Golf Clubilla pelattavassa kilpailussa palkintorahaa on jaossa yhteensä 1,8 miljoonaa dollaria.

Kisakenttään alkuviikon aikana kahteen otteeseen tutustunut Castren arvioi, että sää tulee esittämään tällä viikolla omaa rooliaan kilpailun läpiviennin osalta.

”Täällä on ollut tosi sateista. Ukkosmyrsky keskeytti pelit tiistainakin. Onneksi ehdin pelata aamulla oman kierrokseni. Mutta katsotaan, miten kisakierrokset menevät, kun tuo sää on täällä niin arvaamaton”, Castren kertoi.

Lähde: Matilda Castrenin tiedote

TULOSPALVELUT

DP World TOUR

Qatar Masters
Tapio Pulkkanen, Kalle Samooja ja Sami Välimäki

LPGA

Maybank Championship
Matilda Castren

LADIES EUROPEAN TOUR

Aramco Team Series, Riyadh
Noora Komulainen, Tiia Koivisto ja Ursula Wikström

AMATÖÖRIGOLF

Naisten joukkue-MM-kilpailut (Espirito Santo Trophy)
Katri Bakker, Henni Mustonen ja Emilia Väistö

LETAS

Santander Golf Tour, Zarazoga
Emily Penttilä, Tiia Teiniketo ja Emilia Tukiainen

AMATÖÖRIGOLF

European Men’s Club Trophy
Espoo Ringside Golf (Tommy Gulin, Joonas Hinkkanen ja Jussi Sahravuo)

AMATÖÖRIGOLF

Spanish International Ladies’ Stroke Play Championship
Anna Backman, Ada Huhtala, Oona Kuronen, Sandra Palin ja Adeliina Virtanen

Etsi luettavaa