Ruokamyrkytyksestä kärsivällä Matilda Castrenilla rankka päivä: ”Olen tosi onnellinen, että pystyin pelaamaan loppuun asti”

Matilda Castrenin (vas.) ja Kelly Tanin toinen sija LPGA:n parikilpailussa oli suomalaistähden paras saavutus kaudella 2022. Kuva: GETTY IMAGES

Matilda Castrenille (68-70,-6) toinen päivä Siam Country Clubilla oli perjantaina selviytymistaistelua. Pelikaveri Emily Kristene Pederdsen (-10) teki vahvan nousun kärkeä kohden.

Matilda Castren ei löytänyt terävintä pelivirettään LPGA:n kisan toisena päivänä. Leveisiin väyliin hän osui riittävällä tarkkuudella (11/14), mutta osumia oikealla lyöntimäärällä viheriöihin (10/18) tuli huomattavasti tavanomaista vähemmän.

Syy heikkoon peliin johtui ruokamyrkytyksestä. Huono olo vaivasi Castrenia jo avauskierroksen jälkeen torstaina.

”Olen ollut puoliviidestä asti hereillä. Mikään ruoka ei ole pysynyt sisällä. Viiden väylän jälkeen alkoi tuntua, etten pääse maaliin, mutta olen tosi onnellinen, että pääsin loppuun saakka”, voipunut Castren kertoi kierroksen jälkeen tiedotteessaan.

Pelilliset hienoudet jäivät perjantaina vähemmälle huomiolle, kun kierroksesta selviytyminen vei Castrenin kaiken energian.

”Jos olisi kunnossa, voisi alkaa miettiä, mistä niitä lyöntejä karsisi. Nyt on vain hyvä fiilis, että pääsi maaliin. En odottanut, että tulisi minkäänlainen kierros tänään. Kaksi alle on siihen nähden tosi hyvä tulos.”

”Nyt täytyy miettiä, pitääkö lähteä sairaalaan, että saa nesteet kohdilleen. Tuntuu, että on paha nestehukka tällä hetkellä. Mutta olen kiitollinen, ettei tarvinnut vetäytyä”, Castren huokaisi.

14 parin lisäksi kolmella birdiellä ja yhdellä bogeylla höystetty kierros toi tuloksen 70,-2. Siam Country Clubilla kärkeä kohden kipuavien pelaajien tulokset ovat toisella kierroksella avauspävän tavoin välillä 65-68.

Kisan kärjessä nuori thaimaalainen

Castrenin sijoitus kierroksensa lopetettuaan oli 72 pelaajan kilpailussa 25. Eroa kärkeen, Thaimaan Natthakritta Vongtaveelapiin (-12) on kuusi lyöntiä.

20-vuotias thaimaalainen sai LPGA:n syksyn karsinnoista paikan kiertueelle. Pattayn kisaan hän ei olisi kategoriallaan mahtunut, mutta Vongtaveelap hilasi itsensä mukaan voittamalla tammikuussa samaisella Siam Country Clubilla pidetyn karsinnan.

Castrenin pelikaverina oli torstaina Solheim Cupissa kahdesti pelannut Emily Kristene Pedersen (67-67,-10), joka on voittanut viisi kertaa LET:lla, mutta ei vielä LPGA:lla. Tanskalainen tarvitsee kipeästi lisänäyttöjä kauden aikana mahtuakseen syyskuussa Espanjassa pelattavaan haasteotteluuun.

Edellisvuonna Honda LPGA Thailand -kisan voitti toinen tanskalainen huippupelaaja, Nanna Koerstz Madsen, jolle ykköstila oli LPGA:lla ensimmäinen.

Vongtaveelapin kärkipaikka piti päivän loppuun asti. Maja Stark (-11) .

Taistelu ykköstilasta tullee olemaan viikonloppuna tiukka, sillä 1-4 lyönnin päässä thaimaalaisesta oli toisen kierroksen loppuvaiheilla peräti pelaajaa, näiden joukossa Starkin lisäksi muun muassa Nelly Korda, Lydia Ko , Atthaya Thitikul ja Leona Maguire.