Hyppää sisältöön

Matilda Castren palkittiin Suomen PGA:n Vuoden pelaajana

Matilda Castrénin kausi käynnistyy edellisvuoden voittajien kilpailulla tammikuun 20. päivä

Muut palkinnot ojennettiin Petteri Nykylle, Teemu Salliselle ja GoGolf Loungeille.

Suomalaista golfhistoriaa moneen kertaan kuluneella kaudella tehnyt Matilda Castrén oli ammattilaisgolfarien järjestön Suomen PGA:n pelaajajäsenten ylivoimainen valinta Vuoden pelaajaksi 2021.

Castrénin tykkikauden kohokohtiin kuuluivat voitot LPGA Tourilla ja Ladies European Tourilla, valinta Euroopan Solheim Cup -joukkueeseen sekä haasteottelun voittoputin upotus ja 18. sija Tokion olympiagolfissa.

Keskiviikkona Yhdysvalloista Suomeen saapunut Castrén kuvailee mennyttä kautta unelmien kaudeksi.

Tomi Natri

”Kaikki tavoitteet, jotka oli asetettu vähän kauemmaksikin, täyttyivät tänä vuonna. Nyt kun on hetken hengähtänyt, on ehtinyt miettiä kaikkia tämän kauden juttuja. Olympialaiset, Solheim Cup, ensimmäinen LPGA-voitto ja LET-voitto. On ollut kyllä kaikenlaista vuoristorataa”, Castren sanoo onnellisena.

Valinta PGA:n Vuoden pelaajaksi on suomalaisuutta arvostavalle Castrénille iso asia. Vaikka hän asuu Yhdysvalloissa, Suomi on silti hänellä rakas kotimaa.

”On todella suuri kunnia olla Suomen PGA:n Vuoden pelaaja. Olen ollut Jenkeissä aika pitkään, mutta silti Suomesta tulevat tunnustukset tuntuvat todella hyvältä, ja otan palkinnon mielelläni vastaan.”

Suomen ykköspelaajan pelit jatkuvat tammikuun kolmannella viikolla, jolloin pelataan Tournament of Champions. Se käynnistää Castrenin kolmen osakilpailun putken Floridassa.

”Ei tässä ole kovin pitkä off-season. Floridassa pääsee katsomaan, missä mennään”, maailmanlistalla sijalla 56 oleva Castren sanoo.

Petteri Nykyn saldo salibandyn MM-kisojen finaaleissa on kolme voittoa ja kaksi tappiota.

Petteri Nykyn saldo salibandyn MM-kisojen finaaleissa on kolme voittoa ja kaksi tappiota.

Kansainvälinen salibandyliitto, Juha Käenmäki

Vuoden valmentaja -palkinnon voittajaksi äänestettiin Petteri Nykky. Valinnan tekivät PGA:n opettajajäsenet. Nykyn valmennettaviin kuuluvat Castrén, Ursula WikströmEmilia Tukiainen ja Noora Komulainen. Nykky toimii myös Suomen Golfliiton liittovalmentajana.

Kokeneena valmentajana Nykky ei halua nostaa itseään tällaisen tunnustuksen hetkelläkään korkeimmalle jalustalle, vaan urheilija on Nykyn arvomaailmassa aina keskiössä.

”Se pitää aina muistaa, että pelaajat tekevät valmentajan. Valmentajan tehtävä on olla pilaamatta urheilijan mahdollisuuksia olla niin hyvä kuin se voi olla. Siitähän tässä on kyse”, Nykky muistuttaa.

Nykyn kaikilla valmennettavilla oli upea kausi. Vaikka Castren loisti kirkkaimpana tähtenä, myös muut pelaajat onnistuivat todella hienosti. Emilia Tukiainen nousi kauden päätteeksi LET:lle, Ursula Wikström oli Castrenin voittamassa Aura Golfin LET-kilpailussa toinen ja pelasi muutenkin yhden uransa parhaista kausista, ja äitiyslomalla oleva Noora Komulainen ylsi Aura Golfissa komeasti 15:nneksi.

Castrenin nousu maailman terävimmälle huipulle ei ole ollut pelkästään Nykyn ansiota, vaan Nykky haluaa jakaa kunniaa koko Castrenin tiimille.

”Ei tämä ole yksin minun tekemistäni. Siellä on paljon tukiryhmää taustalla. Ja myös Chris Mayson, jonka kanssa Matilda harjoittelee Jenkeissä, on ollut isossa roolissa. Sen kokonaisuuden hahmottamista tämä minun työni on”, Nykky korostaa.

Sallinen vuoden opettava ammattilainen

Teaching Professional of the Year -palkinto ojennettiin tänä vuonna Löfkulla Golfissa opettavalle Teemu Salliselle. Sallinen on nuoremman polven PGA-opettajia, jonka ansioiksi huippuhyvän opetustoiminnan lisäksi lasketaan aktiivinen sosiaalisen median hyödyntäminen ja oman talviharjoitustilan rakentaminen yhdessä kollegansa Ari Kosken kanssa.

Sallinen oli valinnastaan todella otettu, ja palkinto on hänelle eräänlainen unelmien täyttymys.

”Tämä oli totaaliyllätys. En osannut odottaa tällaista kuuna päivänä. Muistan, kun Timo Karvinen palkittiin Vuoden valmentajana muutama vuosi sitten, niin ajattelin, että minä olen niin pieni pro hänen rinnallaan, että kyllä tässä ihmeitä saa tapahtua, että minä saan joskus PGA:lta edes jonkun vastaavan palkinnon. Nyt kun tämä tapahtui, niin olen ihan sanaton” Sallinen kertoo tunteistaan.

Sallinen korostaa, että suuri ansio hänelle myönnetystä palkinnosta kuuluu hänen yhtiökumppanilleen Ari Koskelle, jonka kanssa he ovat nostaneet Lofkulla Golfin opetustoiminnan todelliseen kukoistukseen.

”Meidän tapauksessa 1+1 on neljä. Ilman Aria en olisi tässä”, Sallinen kiittelee.

GoGolf Lounge palkittiin PGA Suomi -palkinnolla

PGA Suomi -palkinto myönnettiin tänä vuonna GoGolf Lounge -palvelukokonaisuudelle. Sisäharjoittelu on iso osa suomalaisten golfharrastusta kesäkauden lyhyydestä johtuen. GoGolf Lounget ovat uudenlaisia talvikeitaita golfareille, joissa on huomioitu viihtyvyys aivan erityisesti. Tämä voi osaltaan lisätä talvella harrastamista Suomessa, ja se voi siten edistää ja tukea golfin kasvua Suomessa. Lisäksi GoGolf Loungeissa on tarjolla laajaa opetustoimintaa.

GoGolfin toimistolla palkinto otettiin vastaan suurella kiitollisuudella.

”Olemme erittäin otettuja, että meidän merkittävät investointimme golfareiden talviharjoitteluun huomioidaan myös toimialan sisällä. Olemme viimeisen vuoden aikana rakentaneet moderneja talviharjoittelukeskuksia Suomeen jo yli 6 000 m2. Ympärivuotinen golf vaatii Pohjoismaissa lämpimiä sisäharjoittelukeskuksia, ja me olemme tuoneet niihin laadun lisäksi myös viihteellisiä elementtejä. Golfarit ovat ottaneet uudet tilamme loistavasti vastaan, mistä hyvänä esimerkkinä toimivat ne yli 1 000 golfaria, jotka harjoittelevat GoGolf Loungeissa Espoossa ja Tampereella viikoittain koko talvikauden ajan”, sanoo GoGolf Groupin toimitusjohtaja Jyrki Rehumäki.

Lähde: PGA:n tiedote

Etsi luettavaa