Hyppää sisältöön

Matilda Castren odottaa tuulista huippukilpailua – Tässä ovat suomalaiskolmikon lähtöajat ja pelikaverit viiden miljoonan LET-kisassa

Matilda Castren starttaa torstaina avauskierrokselle klo 6.38 Suomen aikaa. KUVA: GETTY IMAGES

Saudi Ladies International -kilpailu alkaa torstaina. Viiden miljoonan palkintopotti on houkutellut LET:n kisaan koko joukon maailman huippunimiä. Suomesta mukana ovat Matilda Castren, Tiia Koivisto ja Ursula Wikström.

Matilda Castren lensi viikonloppuna 15 tuntia Saudi Ladies International -kisaan, jossa on jaossa Ladies European Tourin kauden kolmanneksi suurin rahapotti. Kun mukaan ei laske kahta majoria eli Women’s British Openia ja Evian Championshipiä, Saudi-kisa on kauden suurin kilpailu.

Palkintorahoina pelaajilla jaetaan yhteensä viisi miljoonaa euroa eli saman verran kuin miesten kisassa pari viikkoa sitten.

Kisa pelataan Royal Green Golf & Country Clubin kentällä, johon Castren on jo ehtinyt tutustua yhdeksän reiän verran. Lempeä lämpötila yllätti suomalaistähden positiivisesti.

”Odotin, että olisi ollut kuumempi. Tänään oli tosi miellyttävä keli, taisi olla 25 astetta”, Castren kertoi tiedotteessa.

Sen sijaan tuuli tulee näyttelemään isoa roolia tämän viikon koitoksessa.

”Täällä ilmeisesti tuulee aika kovaa tähän aikaan vuodesta. Tuuli tuo varmasti omat haasteensa peliin. Sen pitäisi olla kovimmillaan keskiviikkona ja torstaina”, Castren ennakoi.

Lydia ja Lexi tähdittävät

Castren ei ole ainoa pelaaja LPGA:lta, jonka kilpailukalenteriin on merkitty isolla Saudi Ladies International. Huippunimistä mukana ovat esimerkiksi Atthaya Thitikul, Lydia Ko, Charley Hull, Daniele Kang, Lexi Thompson ja Nasa Hataoka. On mielenkiintoista nähdä, kuinka ruotsalaiset LET-tähdet Linn Grant ja Maja Stark laittavat heille kampoihin.

Castren tuumasi, että tunnelma Saudi-Arabiassa on melkein kuin missä tahansa LPGA Tourin kilpailussa, kun joka nurkan takana on tuttuja naamoja vastassa.

Castren itse saa peliseurakseen kaksi kovaa pohjoismaalaista pelaajaa, sillä hän pelaa Norjan Marianne Skarpnordin ja Ruotsin Caroline Hedwallin kanssa. Kolmikko starttaa klo 6.38 Suomen aikaa. Saudi-Arabiassa kello on kaksi tuntia edellä.

Suomesta mukaan pääsivät myös Ursula Wikström ja Tiia Koivisto. Kaikkiaan pelaajia on kisassa 120, joista puolet jatkaa kahden kierroksen jälkeen kahdelle viimeiselle kierrokselle.

”Kiva päästä suomalaisten kanssa rupattelemaan ja vaihtamaan kuulumisia. Ehdin jo nähdä Tiiaa ja Unskia tuolla kentällä.”

Wikström starttaa samaan aikaan kuin Castren, mutta eri tiiltä. Koiviston lähtövuoro on iltapäivällä paikallista aikaa.

Lähtöaika (Suomen aikaa)PelaajaPelaajaPelaaja
Klo 6.38 (1. tii)Marianne SkarpnordCaroline HedwallMatilda Castren
Klo 6.38 (10. tii)Emma GrechiCarmen Alonso Ursula Wikström
Klo 11.02 (10. tii)Becky BrewertonTiia Koivisto Gabriella Cowley

Golfia televisiossa 16.–19.2.

KilpailuKanava
DPWT: Thailand ClassicElisa Viihde Viaplay
LET: Saudi Ladies InternationalRuutu+
PGA Tour: Genesis InvitationalDiscovery+ ja Eurosport 2
Asian Tour: International Series QatarElisa Viihde Viaplay

mainos

Golf Sky

Tiesithän, että uusien välineiden fittaaminen on ilmaista Golf Sky Clubin jäsenille.

Etsi luettavaa