Hyppää sisältöön

Matilda Castren lyö majorin ensimmäisen lyönnin: ”Olen tosi hyvillä fiiliksillä viime viikosta”

Matilda Castrenin uran paras major-sijoitus on Evian Champiomshipistä vuodelta 2021. KUVA: GETTY IMAGES

Matilda Castrenilla on vielä aikaa antaa näyttöjä Solheim Cup -valintaa varten.

Matilda Castrenin major-menestys on ollut tähänastisella uralla tasaista ja varmaa. 28-vuotias LPGA-voittaja on osallistunut urallaan yhteensä 12 majoriin ja vain kerran hän on pudonnut cutista ja kerran hän joutui vetäytymään kilpailuista kesken loukkaantumisen takia.

Huippumenestystä Castren ei kuitenkaan ole onnistunut kisoissa saavuttamaan, sillä toistaiseksi paras sijoitus hänellä on jaettu 19:s. Kyseessä oli vuoden 2021 Evian Championship, ja sama kisa on vuorossa myös tällä viikolla. Castren on kisan ainoa suomalainen osallistuja.

Hieman takkuisasti tällä kaudella pelannut Castren osoitti viime viikolla olevansa kovassa nousukunnossa, sillä hän sijoittui LPGA Tourin parikilpailussa upeasti toiseksi. Huomisesta alkaen nähdään, jatkuuko kiertueen rankingin 50 parhaan joukkoon nousseen suomalaisen hyvä vire myös majorissa.

Castren ei päässyt valmistautumaan kisaan toivotussa aikataulussa, mutta onneksi kenttä on tuttu, sillä kilpailu pelataan joka vuosi tällä samalla Genevejärven rantamaisemissa sijaitsevalla Evian Resortin kentällä. Castrenille kyseessä on uran kolmas Evian Championship.

”Meillä oli ukkoskeskeytys viime viikon kilpailussa, enkä sitten ehtinyt lauantai-illan lennolle, vaan pääsin vasta vuorokautta myöhemmin paikalle”, Castren kertoi tiedotteessa.

”Mutta täällä nyt ollaan, ja vielä vähän palaudutaan reissusta. Pelasin tiistaina harjoituskierroksen. Keskiviikkona on treenipäivä, kun en ole Pro-Amissa mukana.”

Evian Championshipissä on 6,5 miljoonan dollarin palkintopotti, joten se on tietysti yksi kauden suurimmista kilpailuista myös rahallisesti. Voittajan osuus tästä on noin miljoonan. Vuonna 2020 alkaneen LPGA-uransa aikana Castren on tienannut yhteensä puolitoista miljoonaa taalaa.

Märkä kenttä lisää kentän pituutta

Harjoituspäivinä kenttään tutustutaan vetisissä olosuhteissa.

”Kaksi viimeistä päivää on satanut, ja kenttä on sen takia aika märkä. Se myös pelaa tosi pitkänä ainakin tällä hetkellä. Katsotaan, ehtiikö kenttä kuivua ennen kisaa”, Castren pohtii.

Euroopassa harvakseltaan vieraileva Castren on innoissaan kolmesta seuraavasta kilpailusta, jotka hän pelaa vanhalla mantereella.

”Olen tosi hyvillä fiiliksillä viime viikosta. Ja on kiva olla taas Euroopassa.”

Castrenin olisi tärkeää menestyä hyvin tällä viikolla ja muutenkin koko Euroopan kolmen kilpailun putkessa, mikäli hän aikoo nousta Euroopan joukkueen Solheim Cup -koneeseen. Vuonna 2021 Castren oli ratkaisevia pelaajia Euroopalle, ja viime viikolla joukkueen kapteeni Suzann Petersen nähtiin tarkkailemassa suomalaisen otteita paikan päällä.

Castren pelaa kaksi ensimmäistä kierrosta Meghan MacLarenin ja Su Ji Kimin kanssa. He aloittavat torstain kierroksen 10. tiiltä. Kolmikko starttaa ensimmäisessä ryhmässä klo 8.15 Suomen aikaa ja ensimmäisenä kolmikosta on vuorossa Castren. Hän saa siis kunnian lyödä koko kilpailun avauslyönnin Norjan Celine Borgen kanssa, joka starttaa samaan aikaan ykkösen tiiltä.

Katso kilpailun tv-lähetysajat täältä.

Etsi luettavaa