Matilda Castren lopetti birdieen ja nousi top 20:een Evian Championshipissä

Matilda Castren sai iskettyä viimeisellä reiälle vielä birdien. Sen nosti hänen 20 parhaan joukkoon. KUVA: GETTY IMAGES

Matilda Castren oli odotetusti paras suomalainen Evian Championshipin avauskierroksen jälkeen. Tiia Koiviston major-debyytti sujui loistavasti.

Matilda Castren sijoittui viime vuonna Evian Championshipissä eli kauden neljännessä major-turnauksessa 19:nneksi. Se on suomalaisen kaikkien aikojen paras sijoitus major-turnauksessa.

Jaetulla 19. sijalla hän on myös tämänvuotisessa kisassa avauskierroksen jälkeen.

Castren pelasi Evian Resortin kauniin kentän tulokseen 68 (-3) tehtyään kierroksella yhdeksän paria, kuusi birdieä ja kolme bogia.

Suomalainen tähtigolfari aloitti kierroksen kympiltä ja heti vahvasti. Hän teki birdiet kahdella ensimmäisellä reiälle ja vielä kolmannen 14. reiälle. Viiden reiän jälkeen hän oli tuloksessa kolme alle parin.

Salama-alku hiipui 17. reiällä, jolle tuli bogi, mutta Castren kuittasi sen heti 18. reiän birdiellä.

Puolivälin jälkeen Castren teki kaksi bogia neljään ensimmäiseen reikään, mutta onnistui kuittaamaan ne kierroksen loppuun mennessä kahdella birdiellä. Näin vain yksi lyönti erottaa Castrenin kärkikymmeniköstä.

”Ihan hyvä startti viikkoon. Alku oli hyvä, varsinkin ekat väylät. Lyöminen oli ihan ok, ja pääsin laittamaan muutaman todella lyhyen putin sisään. Mutta tuntuu myös siltä, että tuli missattua aika monta puttia”, Castren kertoi tiedotteessaan.

Matilda Castrenin tuloskortti

Reikä123456789Ulos101112131415161718Sis.Yht.
Par434434535354444353453671
Tulos444533534353344253543368

Juhannuksen tienoilla PGA Championshipissa nilkkansa satuttanut Castren oli hieman jännittyneillä tunnelmilla ennen torstain kierrosta. Viime viikolla jalka ei vaivannut, mutta alkuviikon harjoituskierroksilla se vaivasi aika paljon.

”Mietin ennen kierrosta, että mitenköhän tämä 18 reiän kierros sujuu, kun nilkka oli tullut kipeäksi 9 reiän harjoituskierroksillakin. Nilkka teipattiin aamulla, eikä se vaivannut kierroksella pahasti. Kierroksen jälkeen vähän tuntuu, mutta toivottavasti se pysyy tällaisena”, Castren toivoi.

Castrenilla on johtopaikkaan viisi lyöntiä matkaa, sillä kisaa johtaa tuloksella 63 (-8) Japanin Ayaka Fuke. Kanadan Brooke Hendersson ja Yhdysvaltain Nelly Korda ovat kuitenkin vain lyönnin päässä.

Koivisto debytoi lupaavasti

Erinomaisesti pelasi myös uransa ensimmäisen major-kierroksen kiertänyt Tiia Koivisto.

Koivisto voitti samalla Evian Resortin kentällä aiemmin toukokuussa pelatun Jabra Openin ansaiten paikan tämä viikon kilpailuun. Jo vuonna 2020 Koivisto nimesi kentän suosikikseen, vaikka askeleet eivät olleet vielä tuolloin osuneet kohdalleen Genevenjärven rantamaisemissa sijaitsevalla kentällä pelatuissa kisoissa.

”Tykkään kentästä, vaikka aikaisempina vuosina en olekaan täällä hyvin pelannut. Osaan ehkä nyt lyödä paljon fiksummin lähestymisiä”, Koivisto sanoi GoGolfille kierroksen jälkeen.

Mäntsäläläinen aloitti kierroksensa kahdella bogilla, mutta onnistui puristamaan kierroksensa punaiselle ja pelasi tuloksen 70 (-1).

”Tänään vähän ruosteinen alku ja putit eivät oikein uponneet. Sitten sain käännettyä kurssin ja en ollut ihmeemmin ongelmissa”, Koivisto summasi.

TIIA KOIVISTON TULOSKORTTI

Tulos434434434334455343543770

Ennen huomista toista kierrosta Koivisto jakaa kilpailussa 38. sijaa muun muassa kilpailun viime vuonna voittaneen Australian Minjee Leen ja Irlannin Leona Maguiren kanssa.

Kilpailun kolmannella suomalaisella Sanna Nuutisella oli synkkä päivä. Hän on avauskierroksen jälkeen tulosluettelossa viimeisenä.

Nuutisen tulos oli 79 (+8). Selvittääkseen cutin huomenna Nuutiselta vaaditaan melkein ihmeitä.