Hyppää sisältöön

Matilda Castren kuudennelta sijalta finaalipäivään Symetra Tourilla

Matilda Castrénilla on eroa kakkostilaan vain kaksi lyöntiä ennen finaalikierrosta

Ana Belac (-9) on kahdeksan lyöntiä Castrenia edellä Pinehurst Resortissa pelattavassa kisassa, mutta toiseen sijaan on matkaa vain kaksi lyöntiä.

Kolme bogeyta viiden ensimmäisen reiän aikana kasvattivat Matilda Castrenin takaa-ajomatkan tuplaksi kymmeneen lyöntiin koko kisan ajan kisaan johtaneeseen Ana Belaciin (66-71-70,-9) .

Samassa kolmikossa pelannut slovenialainen pelasi kuudennen reiän jälkeen loput parissa, tuloksella 70,-2  hän on hätkähdyttävän paljon pääryhmää edellä.

Ensimmäistä kautttaan haastajakiertueella pelaava Belac on kaikisssa seitsemässä kilpailussaan päässyt jatkoon. 16:n ensimmäisen joukossa hän on ollut jo viidesti, joten kyseessä on kyvykäs ja nouseva pelaaja, joka jo amatööriaikoinaan saavutti menestystä sekä ykköstiloja

Lauantain hän paineensietokykyään ja voittamisen taitoa mitataan todenteolla, mikäli peli lähtee finaalikierroksella väärään suuntaan. Kuusi pelaajaa on 6-8 lyönnin päässä 23-vuotiaasta Belecista, näiden joukossa siis Matilda Castren (72-70-73,-1).

Vaatimattomasti liikkeelle lähteneen kolmannen kierroksen 13 viimeistä reikää sujuivat jo tuloksellisesti mallikkaasti, kaksi alle parin.

Kauden toiseksi viimeisessä kilpailussa hänellä riittää tavoitteita, vaikka voittoon yltäminen juuri nyt näyttääkin liian isolta rastilta. Vahva sijoitus kymmenen joukkoon antaisi vielä mahdollisuuden nousta Tourin finaalikisan voitolla, ehkä kakkostilallakin rahalistalla viiden joukkoon ja tämän myötä US Openiin.

Huomionarvoista on se, että Castrenin toiseksi paras sijoitus Symetra Tourin yksittäisissä kisoissa on vuosien 2018-2020 aikana (31 kisaa) 19:s.

Kauden kuudetta Symetra Tourin kisaansa pelaava Emily Penttilä pääsi viidennen kerran jatkoon. Tuloksin (76-74-75,+9) hän on ennen päätöskierrosta 42:s.

Symetra Tour, tuloslista Pinehurst 

Etsi luettavaa