Hyppää sisältöön

Matilda Castren kuudenneksi paras majorin kolmantena päivänä – teki kierroksen kovimman nousun

Matilda Castren pelasi upean kolmannen kierroksen  Pennsylvaniassa

Matilda Castren loisti lauantaina Aronimink Golf Clubilla. Kierrostulos 68,-2 nosti häntä 33 sijaa 29:ksi ennen finaalikierrosta.

Matilda Castren (69-77-68,+4)  osoitti melkoista henkistä kovuutta pelaamalla lauantaina jo kisan toisen huipputuloksensa ensimmäisessä majorissaan. 

Ensimmäisen päivän tuloksissa Castren oli yhdeksäs, toisena päivänä heikoin kaikista 75:sta viikonlopun kierroksille selvinneistä.

Lauantain peli oli taas matalalentoa,  tulos 68 hätkähdyttävästi kuudenneksi paras, ja yksittäisenä kierroksena yksiselitteisesti  koko uran paras, kisan status ja osanottajien taso huomioiden.

Vielä arvokkaammaksi tuloksen tekee se,  että  Castrenia paremman tuloksen (65-67) tehneet viisi pelaajaa  ovat tuloslistan sijoilla 1-6.

Sokerina pohjalla on sekin fakta, että Castren voitti avauspäivän tuloksissa näitä viittä kärkipelaajaa uskomattomasti yhteensä 18 lyönnillä.

Ensimmäisen ja kolmannen kierroksen yhteistuloksissa Castren neljäntenä

Jossittelu ja numeroiden kaivelu on keskimäärin turhaa, mutta toisinaan, kuten tässä yhteydessä, se avaa kisan kulkua merkityksellisälläkin tavalla.

Mikäli kisan kierroksista jätetään pois keskimmäinen, näyttäisi tuloslistan kärki 75 jatkossa olevan pelaajan osalta suomalaisittain komealta:

1. Brooke M. Henderson  71-65 = 136

1. Inbee Park 70-66=136

1. Gaby Lopez 68-68=136

4. Matilda Castren 69-68=137

4. Anna Nordqvist 69-68=137

6. Sei Young Kim 71-67=138

Mikäli puolestaan lasketaan yhteen toisen ja kolmannen kierroksen tulokset, kärjessä on todellinen jokeri. 

Filippiinien 22-vuotias Bianca Pagdanangan on pelannut kierrostulokset 77-65-65 ja noussut koko kisassa viidenneksi.

Hämmästyttäväksi tämän tekee se, että 162- senttinen kauden tulokas on ansainnut vain 18 000 dollaria ilman mainittavia saavutuksia. Hän on kuitenkin herättänyt huomiota pitkillä draiveillaan, joiden voimantuotto on klassisesta mallista poikkeavaa. Draivien keskimitassa Pagdanangan on 262 metrin keskiarvolla LPGA Tourin listaykkönen.

Lauantain kierroksensa kymmenenneltä reiältä aloittanut Castren ehti pelata peräti 20 reikää ilman birdietä, kunnes hän onnistui Aronimink Golf Clubin 11:lla kääntämään nokan kohden kärkipäätä birdiellään.

Kymmenen reikää pelattuaan Castren oli kaksi alle. Tämän jälkeen korttiin tuli kaksi perättäistä bogia. Loppukiri oli taas kova, kaksi birdietä pelijärjestyksessä 15:lla ja 18:lla.

Kisaa johtaa maailmanlistalla seitsemäntenä oleva Korean Sei Young Kim (-7),  Brooke M. Henderson (-5) ja Anna Nordqvist (-5) ovat kahden lyönnin päässä.

Ruotsalaisnaisilla on yhteensä 15 major-voittoa, joista Annika Sörenstamin (10×1) lisäksi vain Nordqvistilla (2) on useampi kuin yksi.

Kim on voittanut LPGA Tourilla kahdesti, mutta ei koskaan majoria.

Anna Nordqvist (2009) ja Brooke M. Henderson (2016) ovat Women´s PGA Championshipin aiempia mestareita, Nordqvistilla on vyöllään myös Evian Championshipin voitto syksyltä 2017.

Sunnuntain kierrokselleen Matilda Castren lähtee jo kolmannen kerran kisan aikana kympiltä päivän ensimmäisessä kolmikossa kello 14.15 Suomen aikaa yhdessä Isi Gibsan sekä Cydney Clantonin kanssa.

Viaplay ja V Sport näyttävät kilpailun finaalipäivän suorana lähetyksenä kello 17.00-21.30

Tulosseuranta Women´s PGA Championship

Etsi luettavaa