Matilda Castren kurkottelee PGA Championshipissa kohden kärkikymmenikköä: ”Lyöminen oli taas hyvällä tasolla”

Matilda Castrenin ote on pitänyt Congressional Country Clubilla erinomaisesti. Sunnutai on mahdollisuuksia täynnä. KUVA: GETTY IMAGES

Matilda Castren (76-67-73,par) lähtee sunnuntain kierrokselle Congressional Country Clubin Blue Courselle vain kolmen lyönnin päässä kuudennesta sijasta. Castrenin sijoitus on 19:s, sama kuin hänen ennätyksensä majoreissa.

Toisen kierroksen parhaan tuloksen (67,-5) tehnyt Matilda Castren pelasi lauantaina tulosten osalta ”tylsän”, mutta vankan kierroksen Washingtonin kaupungin kupeessa järjestettävässä PGA Championshipissa.

Hän teki kierroksen aikana kaksi bogia ja vain yhden birdien. Kierrostulos 73,+1 piti Castrenin asemat kärkikymmenikön takana lähes ennallaan.

Sijoitus putosi perjantaista kahdella, eroa kärkikymmenikköön on vain kolme lyöntiä.

”Tänään oli laitettu selkeästi vaikeammat lipunpaikat. Oli aika vaikea tehdä birdiejä”, kahdeksannelle reiälle päivän ainoan birdiensä tehnyt Castren kertoi tiedotteessaan

”Pallonlyönti oli ihan yhtä hyvää kuin eilen. Keskivertopäivä. Ei mitään ihmeellistä, mutta ei mitään hirveän huonoakaan”, hän totesi.

Kymmenen joukkoon nouseminen on realismia

Castren osui kolmannella kieroroksella 12/14 kertaa väylään, viherösosumia tuli 15. Puttien määrä 34 on suuri, sillä hyvin harvoin jos koskaan tehdään kovaa tulosta.

Perjantain huippukierroksella vastaavat luvut olivat nekin kovia, 11 väyläosumaa, 17 viheriöosumaa ja 31 puttia.

Matllda Castren tarvitsee sunnuntaina hyvän puttivireen tehdäkseen nousua tuloslistalla.
KUVA: PETRI TIMONEN

LPGA:n Strokes Gained -tilastossa putti on ollut läpi kauden Castrenin akilleen kantapää.

Ennen PGA Championshipia hänen sijalukunsa on 160 listatun pelaajan joukossa 136.

Suomalaistähti on hävinnyt läpi kauden keskimäärin 0,74 lyöntiä kierrosta kohden viheriölllä kisan keskivertoputtaajalle.

Yksittäisillä kierroksilla ja kokonaisissa kisoissakin Castrenilla on kyky yltää parhaiden puttaajien tasolle.

Lue lisää: LPGA Strokes Gained -tilasto, putti

Sunnuntaina Castrenilla on kaikki avaimet käsissään parantaa omaa major-sijoitusten ennätystään.

Ehjä kierros, hyvää pallonlyömistä ja puttitilaston kääntäminen sunnuntain osalta plussan puolelle voivat nostaa Castrenin ensimmäistä kertaa urallaan majorissa kymmenen joukkoon.

Hän sijoittui Evian Championshipissa edelliskaudella sijalle 19. Olympialaisissa Castren oli 60 pelaajan joukossa 18:s.

Häkellyttävän tasainen on Castrenin sijoitusten sarja majoreissa.

Kun listasta otetaan pois edellisvuoden karsiutuminen PGA Championshipista, on viidessä kuudesta muusta kisasta sijoitus ollut välillä 19-30,

Kesäkuun alun US Openisssa Castren oli sijalla 44.

Lexi Thompson nousi uhkaamaan korealaisia

Korean In Gee Chun on johtanut kisaa torstaiaamusta asti. Kahdesti aiemmin majorin voittaneen Chunin tuloskehitys on mennyt loistavan avauspäivän (64,-8) väärään suuntaan.

Perjantain tulos oli vielä erinomainen (69,-3). Lauantaina peli alkoi ripsua pahasti.

Lyöntejä kertyi lopulta 75,+3.

Lähimmät uhkaajat (-5) Sei Young Kim, Hye-Jin Choi ja Lexi Thompson ovat kolmen lyönnin päässä.

Lähes 50 kisan voitottoman kisan putkessa kulkeva USA:n Lexi Thompson on näistä sunnuntaina suurin yleisönsuosikki.

Kilpailun toisella kierroksella Lexi ilahdutti kisaa ruudun välityksellä seuranneita oheisella onnistumisella.

In Gee Chun otteen repsahtaminen muutti kisan ennakoitua käsikirjoitusta sunnuntaille melkoisesti.

USA:n pelaajat ovat onnistuneet voittamaan PGA Championshipin 2000-luvulla vain kolmasti, joten Lexi Thompsoniin kohdistuu melkoisia odotuksia.

Elisa Viihde Viaplay ja V Sport näyttävät kisan viimeisen kierroksen suorana.