Matilda Castren jahtaa edelleen kauden parasta sijoitustaan: ”Jäin kaipaamaan kierrokselta enemmän”

Matilda Castren on pelannut tasaiset kolme kierrosta Los Angelesissa. KUVA: GETTY IMAGES

Puuskittainen tuuli piti Matilda Castrenin varpaillaan. Hän jatkaa päätöspäivään sijalta 23.

Matilda Castrenin kolmas kierros DIO Implant LA Openissa oli lähdössä pahasti väärään suuntaan heti alkumetreiltä. Hän teki bogit ensimmäiselle ja kolmannelle reiälle, mutta tilanne helpottui, kun hän sai tehtyä birdiet viidennelle ja seitsemännelle reiälle.

Nämä olivatkin kierroksen ainoat parista poikkeavat tulokset, ja Castren jatkaa kilpailun viimeiselle kierrokselle sijalta 23 yhteistuloksesta -3 (70-69-71).

Kisan kärjessä jatkaa Kiinan Ruoning Yin tuloksella -14.

Keliolosuhteet Kalifornian rannikolla olivat kolmannella kierroksella Castrenin mukaan melko haastavat.

”Tänään oli tosi kova tuuli koko kierroksen ajan. Se vaikutti tietysti lyönteihin, mutta myös putteihin. Nämä griinit ovat tosi liukkaat ja paikoitellen niin kaltevat, ettei puttiin saanut kunnon itsevarmuutta, kun piti miettiä, miten puuskittainen tuuli vaikuttaa palloon. Siitä tuli epävarma fiilis”, 33 kertaa kierroksellaan putannut Castren kertoi.

Päivän parhaat hetket Castren koki kierroksen loppupuolella, kun hän onnistui kahdesti vaikeissa lähipelilyönneissä.

”Takaysillä oli pari hyvää up&downia. Ensimmäinen oli tosi pahasti bunkkerin takalipassa kiinni alarinteessä, ja viimeisellä reiällä olin paksussa raffissa rinteessä”, molemmille rei’ille hyvät parit tehnyt Castren iloitsi.

Vaikka Castrenin sijoitus kolmen päivän jälkeen on 23:s, hän ei ollut täysin tyytyväinen esitykseensä.

”Jäin kaipaamaan kierrokselta enemmän. Ei ollut henkisesti niin hyvä olo lähteä kierrokselle, kun oli päänsärkyäkin aamulla. Siihen nähden ihan ok-peliä.”

Tähän mennessä Castrenin paras sijoitus LPGA-kiertueella on ollut 21:s (tosin 29 pelaajan kisassa), joten suomalaistähdellä on oivallinen tilaisuus pelata kauden toistaiseksi paras kierros tällä viikolla.

Kymmenen parhaan joukkoon Castrenilla on eroa neljä lyöntiä, joten sinne nousemiseksi häneltä odotettaisiin suurta onnistumista.

Kilpailun viimeiselle kierrokselle kello 21.08 starttaava Castren saa peliseurakseen Linnea Strömin ja Hannah Greenin.

Lähde: Matilda Castrenin tiedote