Hyppää sisältöön

Matilda Castren kallella kypärin parikilpailun kakkostilasta: ”Harmittaa todella paljon”

Matilda Castrenin ja Kelly Tanin saldo LPGA:n parikilpailussa on kivikova voiton puuttumisesta huolimatta. Kaksi kakkostilaa. KUVA:GETTY IMAGES

Kolmen lyönnin takamatkalta viimeiselle kierrokselle lähteneet Matilda Castren ja Kelly Tan nousivat kahdesti tasoihin, mutta hävisivät lopulta lyönnillä parivaljakolle Cheyenne Knight ja Elisabeth Zokol.

Michiganissa, Midland Country Clubilla pelattu Dow Great Lakes Bay Invitational käynnistyi suomalaisittain täydellisen hyvin finaalikierroksen osalta.

Matilda Castren & Kelly Tan kuroivat kuuden ensimmäisen reiän aikana kisaa ennen lauantaita johtaneiden Cheyenne Knightin ja Elisabeth Zokolin kolmen lyönnin johdon kiinni.

Kahdeksannen reiän jälkeen parivaljakot olivat edelleen tasoissa tuloksella -19.

Knight ja Zokol karkasivat kahden lyönnin johtoon heti kierroksen puolivälin jälkeen.

Suomalais-malesialaisen parin molemmat pelaajat tekivät bogeyt kentän kymmenennellä. Tämä oli yllättävä lahja kilpakumppaneille ja iso isku omille voittohaaveille.

Castren ja Kelly tasoittivat puntit vielä kerran molempien tehtyä perättäisillä väylillä birdiet. Kilpakumppanien tekemään birdieen 15:lla he eivät pystyneet vastaamaan.

”Lähellä oli. Harmittaa kyllä tosi paljon, ettei voitettu tai päästy uusintaan. Viimeisellä reiälläkin oli lähellä, ettei putti uponnut”, Castren manasi tiedotteessaan.

”Viime vuoden jälkeen oli sellainen fiilis, että tämä on meidän vuosi. Oltiin lähellä, mutta ei tällä kertaa.”

Vaikka tappio tuoreeltaan harmitti, Castren yritti löytää kakkostilasta myös positiivisia asioita.

”Hyvä viikko ja paljon hyvää peliä. Tässä oli paljon positiivista, mitä ottaa mukaan. Aina on eri tilanne pelata paineen alla, ja siitä sai nyt pari viimeistä päivää taas kokemusta.”

Merkille pantavaa oli sekin, että Euroopan Solheim Cup -joukkueen kapteeni Suzann Pettersen oli paikalla kisan sponsorin Down kanssa tekemänsä yhteistyön johdosta.

Pettersen seurasi kisassa useiden euroooppalaispelaajien edesottamuksia. Lauantaina hän iloitsi näyttävästi Matilda Castrenin onnistumisista.

Cheyenne Knight ja Elisabeth Sokol saivat voitostaan muhevat 328 000 dollarin shekit.

.

Castrenin ja Tanin osuus oli 161 000 taalaa pelaajaa kohden toisesta perättäisestä kakkostilasta Dow Great Lakes Bay Invitationalissa.

Potti on Castrenille koko uran toiseksi suurin kesän 2021 San Franciscossa saavuttaman henkilökohtaisen kisan voiton jälkeen. Se kaksinkertaistaa hänen ansionsa kaudella 2023.

Solheim Cupiin näyttöjä Euroopan kisoista

”Nyt pääsee Eurooppaan. Tosi kiva mennä Ranskaan, Skotlantiin ja Englantiin. Sen jälkeen tulen pariksi päiväksi Suomeen.”

Vaikka tappio parikisassa kirveltää, ovat Castrenin kaksi viimeistä kisaa, Dona Openin 12:s tila, sekä parikisan menestys aivan eri tason suorituksia kuin kauden vaisut esitykset LPGA:lla.

Matilda Castrenin nimi on varmasti Suzann Pettersenin pitkällä listalla pelaajista, jotka voivat saada villin kortin Solheim Cupiin.

Maailmanlistaan parikisan saavutukset eivät vaikuta. Castrenin (131.) edellä on yli 20 eurooppalaispelaaja.

Espanjassa syyskuun lopulla pelattavaan haasteotteluun USA:ta vastaan päästäkseen Castren tarvitsee todella kovia lisänäyttöjä.

”Koitan ottaa iisisti, että jaksaa vetää nämä kolme seuraavaa viikkoa. Kaksi majoria on edessä, mutta niitä kohden menen rennolla otteella”, Castren muistutti itseään.

Tulospalvelu

MAINOS

Season Sale – Green fee -tarjoukset

GoGolf Shopin Season Sale -tarjouksista löydät green feet ja loppukauden pelioikeudet edullisesti. Klikkaa itsesi syksyn edullisimmille green fee -ostoksille! 💙

Etsi luettavaa