Hyppää sisältöön

Matilda Castren ja Kelly Tan lyönnin päässä kärjestä Michiganissa – Kiira Riihijärvi katsomoon

Matilda Castrenista (vas.) ja Kelly Tanista otetut kuvat kertovat, että ystävykset nauttivat toistensa seurasta. Hymy on herkässä ja pelaajat fyysisestikin lähellä toisiaan. KUVA: GETTY IMAGES

Matilda Castren ja malesialainen pelikaverinsa Kelly Tan putosivat torstain bestballissa johtopaikalta jakamaan toista sijaa Dow Great Lakes Bay Invitationalissa. Perjantaina he saavat seurakseen kisan suosikit, Ranskan Celine Boutierin ja Japanin Yuka Sason.

Vuoropäivinä foursomea ja bestballia pelattavassa LPGA:n parikilpailussa erot kärjen ja keskiryhmän välillä jäivät odotetusti varsin pieniksi. Kisan kärkeen siirtyivät toisena päivänä Paula Reto ja Amelia Lewis (-14).

Heitä kirittävät Jodi Ewart Shadoff ja Emma Talley (-13)

Matilda Castren ja Kelly Tan (-13) lähtevät kolmantena päivänä pelaamaan nelinpeliä (foursomea) maailmantähdiksi luokiteltavien Celine Boutierin ja Yuka Sason (-12) kanssa.

Boutier on maailmanlistalla 13:s, Saso 27. Castren (131.) ja Tan (326.) jäävät tässä vertailussa täysin jalkoihin.

Castren teki viisi birdieä

Keskiviikkona parhaan tuloksen foursomessa (-6) tehneet Castren-Tan kykenivät parantamaan bestballissa tulostaan (-7) vain lyönnillä. Päivän paras tulos oli 60 (-10).

Castren sai parivaljakon tulokseen torstaina viisi omaa tulostaan, jotka kaikki olivat birdejä. Tan paransi tulosta kahdella birdiellä ja yhdellä parilla Castrenin tehtyä bogin. Kymmenellä muulla väylällä molemmat kirjauttivat korttiin parin.

”Lopulta ihan hyvä tulos, vaikka alku ei ollut niin hyvä, mitä olisi voinut olla. Tuli hyviä birdiejä kierroksen loppuun”, Castren kertoi tiedotteessaan

”Löin monta hyvää lähestymistä ja niistä tuli pari birdieä. Kellykin laittoi pari pidempää puttia sisään.”

Torstain kierrosta sävytti reilu kahden tunnin ukkoskeskeytys. Castren ja Tan olivat ehtineet pelata vain yhden reiän, kun pelit keskeytyivät.

”Oli aika pitkä päivä. Huomasin, että kierroksen lopulla aloin miettiä, milloin täältä kentältä pääsee pois”, Castren naureskeli.

64 parin kilpailussa nimekkäin pudonnut pari on Lexi Thompson-Brooke M. Henderson (-2)

Myös Kiira Riihijärvi (par) ja ruotsalainen parinsa Ellinor Sudow karsiutuivat kolmen lyönnin marginaalilla.

Perjantain kierrokselle (foursome) Castren-Tan parivaljakko lähtee klo 18.39 Suomen aikaa.

Elisa Viihde Viaplay näyttää kisaa suorana perjantaina klo 20.00-23.30.

Finaalikierros pelataan lauantaina.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa