Hyppää sisältöön

Matilda Castren ja Kelly Tan kisaavat lauantaina voitosta: ”Saatiin hyvä flow päälle”

Kelly Tan (vas.) ja Matilda Castren (oik.) ystävystyivät pelatessaan Epson Tourilla. KUVA: GETTY IMAGES

Edelliskaudella Dow Great Lakes Bay Invitational -parikilpailussa kärkiparissa pelannut kaksikko saa mahdollisuuden kirkastaa hopean voitoksi Midland Country Clubin kentällä Michiganissa.

LPGA:n kauden ainoassa parikilpailussa saatiin perjantaina uusi ennätystulos foursomessa.

Cheyenne Knight ja Elizabeth Szokol selvittivät kentän lyömällä palloa 62 kertaa (-8). Se on kisan kaikkien aikojen paras tulos Midland Country Clubilla.

Tuloksen kovuudesta kertoo se, että muiden kärkikymmenikössä olevien parien keskiarvo perjantain kierroksella oli yli seitsemän lyöntiä korkeampi (69,3)

Maailmanlistalla sijalla 36:s oleva Knight ja Szokol jonka ranking on päälle 200:n nousivat kisan kärkeen kolmen lyönnin marginaalilla ennen Matilda Castrenia ja Kelly Tania.

Castren ja Kelly Tan (68-,2) pitivät perjantain kierroksella takanaan suosikkeina kahdelle viimeiselle kierrokselle lähteneet Celine Boutierin ja Yuka Sason (69,-1)

Heikon startin jälkeen flow päälle

”Oli vähän tahmea startti tänään. Pari bogia tuli siihen alkuun, ja putit menivät ihan vierestä. Tuntui, ettei mikään uponnut. Mutta takaysillä saatiin parempi flow päälle”, kertoi Castren tiedotteessaan.

Kurssi kääntyi kunnolla takaysillä, josta Castren löysi käänteentekevän hetken.

”Kelly löi 13:lla tosi lähelle, ja siitä tuli helppo birdie. Sen jälkeen meni pari muutakin puttia sisään.”

Castren ja Tan lopettivat kierroksen Midland Country Clubin 18. reiällä komeasti, kun Tan upotti pitkän putin viheriön takareunasta. Viimeinen reikä on komea par-kolmonen, jossa on katsomoiden ympäröimä saariviheriö.

Yhteistuloksissa Knight & Szokol (-18) ovat kolme lyöntiä Castren & Tan (-15) paria edellä. Boutier & Saso (-12) jakavat viidettä sijaa.

Lauantaina pelataan best-ballia, jossa kaikki osallistujat pelaavat omaa palloaan. Parempi tulos kultakin reiältä tulee parin tulokseksi.

Odotettavissa on todella kovia kierrostuloksia helpoksi viritetyllä kentällä.

”Olisi ollut kiva, jos olisi ollut vähän vähemmän eroa johtajiin. Mutta tässä nyt ollaan. On kyllä makeata, että päästään toista vuotta putkeen pelaamaan viimeisenä päivänä finaaliryhmässä”, nautiskeli Castren.

Ennätyksellinen dollaripino voittajille

Viimeisenä kilpailupäivänä etenkin kärkikolmikon osalta sijoituksella on taloudellisesti valtava merkitys.

Voittajaparin molemmat pelaajat kuittaavat peräti 328 115 $.

Toiseksi sijoittuville tuleva korvaus on 161 617 $

Kolmanneksi sijoittuville maksettava osuus on 103 160 $.

Matilda Castren on ansainnut LPGA:n kilpailuissa koko urallaan 1,41miljoonaa dollaria, joista kuluvalla kaudella 154 000 $

Toistaiseksi suurimman palkintopotin (225 000 $) hän sai voitettuaan kaudella 2021 LPGA MEDIHEAL Championshipin

Neljäs kierros käynnistyy finaaliryhmän osalta lauantai-iltana kello 19.50 Suomen aikaa.

Elisa Viihde Viaplay näyttää kilpailun suorana.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa