Hyppää sisältöön

Matilda Castren ihastui Baltusroliin: ”Upea ja haastava”

Matilda Castren on luottavainen kauden toisen majorin alla. KUVA: GETTY IMAGES

Matilda Castren valmistautuu hyvillä mielin tämän viikon major-haasteeseen.

Naisten kauden toinen major-kilpailu Women’s PGA Championship pelataan tällä viikolla Baltusrol Golf Clubilla Springfieldissä. Vaativa kenttä testaa maailman parhaiden naispelaajien kykyjä monipuolisesti. Ainoana suomalaisena kilpailussa mukana oleva Matilda Castren on valmiina tähän haasteeseen.

Harjoituskierrosten aikana Castren on jo ehtinyt huomata, mikä pelaajia tällä viikolla odottaa.

”Kenttä on tosi upea ja haastava. On muutama aika pitkä väylä ja raffit ovat tosi paksut. Raffissa ruohonkorret ovat tosi isoja ja pallo makaa usein tosi huonosti siellä. Tämä korostuu viheriöiden vieressä”, Castren sanoi tiedotteessa.

Vaikka kenttä on tiukka, se ei Castrenia huoleta.

”Innolla odotan tätä haastetta. Varmasti tulee olemaan kaikille haastavaa. Ei tuolla hirveästi helppoja väyliä ole. Tykkään pelata haastavilla kentillä. Se pistää miettimään, mihin sitä palloa pitää lyödä ja mistä on paras kulma lyödä lipulle.”

Viimeisissä kilpailuissaan alavireisesti esiintynyt Castren on työstänyt lyöntiään koko ajan, ja työt jatkuvat tälläkin viikolla. Luotto lyönnin ja pelin löytymiseen on iso.

”Kyllä se sieltä tulee. Kovasti yritän sitä työstää, mutta samalla yritän keskittyä myös muihin osa-alueisiin. Jos tulee missattua griinejä, saisi tehtyä niitä up&downeja ja laitettua putteja sisään”, hän toteaa.

Up&downien rooli korostuu vaikealla kentällä.

”Griinit ovat tosi muodokkaita ja liukkaita, joten lähipeli tulee olemaan aika haastavaa tällä viikolla. Jos tekee up&downin, saa olla tosi tyytyväinen. Sen verran haastavia paikkoja tulee varsinkin tuolta raffista.”

Kilpailu on naisten kilpagolfkauden yksi rahakkaimmista, sillä palkintorahaa on jaossa peräti yhdeksän miljoonaa dollaria. Näin isosta potista riittää reilusti jaettavaa kaikille cutin selvittäneille pelaajille.

Castren lähtee kentälle torstaina heti kukonlaulun aikaan, sillä hän pelaa kilpailun ensimmäisessä ryhmässä yhdessä Marina Alexin ja Karis Davidsonin kanssa. Heidän lähtöaikansa on paikallista aikaa kello 7.00 (kello 14.00 Suomen aikaa).

Women’s PGA Championshipin tunnelmaan pääsee mukaan Elisa Viihde Viaplayn kautta. Lähetykset käynnistyvät jokaisena kilpailupäivänä kello 18.00.

Lähde: Matilda Castrenin tiedote

Etsi luettavaa