Hyppää sisältöön

Matilda Castren hurjassa vireessä uran ensimmäisessä major-kisassa – kaksi lyöntiä kärkeen

Matilda Castren sisuuntui huippuiskuun vaatimattoman startin jälkeen.

Linna Golfia edustava Castren pelasi yhdeksän reiän jakson neljä nousten tulokseen 69,-1 ja tuloslistan ensimmäiselle sivulle.

Matilda Castrén antoi uransa seitsemännen LPGA Tourin kisan alkuun toistaiseksi kovimman työnäytteensä. KPMG Women´s PGA Championshipissa, Aronimink Golf Clubilla Pennsylvanian osavaltiossa Castrén pelasi tuloksen 69 (-1).

Pitkällä ja vaativalla kentällä parin alittajia oli 132 pelaajasta vain 12, näiden joukossa yhdeksättä sijaa jakava Castrén. Tulostaso on odotetusti heikompi kuin aiemmissa kiertueen kisoissa, joista neljässä viimeisessä pelaamassaan Castren on ollut sijaluvuilla 25-55.

Iltapäivällä pelaamansa kierrros käynnistyi korkeintaan kohtuullisesti, sillä kahden perättäisen bogeyn myötä Castrén oli ennen ulosmenon viimeistä reikää kaksi yli parin. Yhdeksännellä hän teki ensimmäisen birdien, joita suomalainen pääsi juhlimaan myös sisääntulossa kolmasti. 

Päätösreiän bogey sinetöi tulokseksi 69.  Viheriöihin Castrén osui kiitettävästi 14 kertaa, avauksillaan väyliin 9/14, viheröillä putteja kertyi 31 ja kahden tilastoidun avauksen keskimitta oli 239 metriä

Kisan kärjessä ovat Kelly Tan (67) ja Brittany Lincicome (67), toista sijaa jakaa kuusi kilpailijaa, joiden joukossa parhaat eurooppalaiset Carlota Ciganda sekä Linnea Ström.

Cut-rajan sisäpuolella ovat torstain jälkeen sijalukua 56 jakavat pelaajat tuloksella 73 (+3).

KPMG Women´s PGA Championship on 2000-luvulla ollut USA:n omille pelaajille vaikea rasti. Ulkomaalaiset ovat voittaneet 17 kertaa, USA:n edustajat vain kahdesti. Edellisvuoden voittoa puolustaa Australian Hannah Green.

Annika Sörenstam dominoi kisaa kolmasti (2003–2005), pohjoismaalaisista voittoon ovat jakson aikana yltäneet myös Suzann Pettersen (2007) ja Anna Nordqvist (2009)

Suomalaisista on aiemmin ollut mukana vain Minea Blomqvist-Kakko, joka sijoittui debyytissään 25:nneksi.

Matilda Castrén lähtee perjantain kierrokselleen kello 14.26 Suomen aikaa.

Tulospalvelu

Viaplay ja V Sport Golf näyttävät kisan suorana lähetyksenä alkaen kello 20

Etsi luettavaa