Matilda Castrén huippukierroksensa (66,-6) jälkeen: ”Sain puristettua lopussa, tästä on hyvä lähteä viikonloppuun”

Matilda Castrénilla on kisassa ensimmäistä kertaa käytössään Titleistin Vokey SM9 -sarjan wedget. (Kuva: Getty Images)

Matilda Castrén (73-66, -5) oli itsekin hämillään päivän parhaasta tuloksesta, jonka hän jakoi maailmanlistan ykkösen Nelly Kordan kanssa . Castrénin sijoitus on ennen viikonloppua yhdeksäs.

Matilda Castrénin oli iloinen toisen kierroksen jälkeen. Hän pelaa uransa ensimmäistä LPGA Tournament of Champions -kilpailua.

”En ihan odottanut tällaista onnistumista. Lähdin ilman isoja odotuksia kilpailuun, mutta tänään pääsin hyvin peliin kiinni. Oli sellainen päivä, että ne huonotkin lyönnit jäivät hyvin peliin. Olen tyytyväinen tähän tulokseen”, Castrén sanoi tiedotteessaan.

Torstailta jossiteltavaa jäi kierroksen lopusta. Neljä viimeistä reikää hän pelasi tuolloin neljä yli, perjantaina kuusi lyöntiä paremmin (-2).

”Tuntui hyvältä lopettaa kierros onnistumisiin. Eilen olin ihan puhki kierroksen jälkeen, mutta nyt tuntuu kropassakin paremmalta.”

”Sain puristettua lopussa, kaiken kaikkiaan oli hyvä päivä. Tästä on hyvä lähteä viikonloppuun”, sanoi Castrén.

Hän jakaa yhdeksättä sijaa kokeneiden tähtien ja major-voittajien Lydia Kon sekä Stacy Lewisin kanssa.

Euroopan voittoisan Solheim Cup -joukkueen seitsemästä kisaan osallistuvasta sankarista kymmenen joukossa on myös Ranskan Celine Boutier (-7).

Elisa Viihde Viaplayn ja Viasat Golfin  suorat lähetysajat ovat lauantaina 19–22.30