Hyppää sisältöön

Matilda Castren viidenneltä sijalta viikonlopun kierroksille: ”Muutama hyvä lähestyminen ja putti ilonaiheina”

Matilda Castrenin lyönti ei ollut perjantaina parhaimmillaan, mutta lämmin putteri antoi mahdollisuuden hienoon tulokseen. Kuva: GETTY IMAGES

Matilda Castrenin (-8) asema Ohiossa pelattavassa LPGA:n kisassa on ennen viikonloppua kauden ylivoimaisesti paras. Sijoitus on viides ja eroa yllätysjohdossa olevaan Annie Parkiin (-11) on kolme lyöntiä. Kiira Riihijärvi (+1)karsiutui.

Matilda Castrenin (66-68,-8) putteri oli myös perjantaina luottomaila, jota hän on käyttänyt molemmilla kierroksilla 25 kertaa.

Toisena päivänä alhainen puttimäärä olikin tarpeen, sillä Highland Meadows Golf Clubilla viheriöosumia kertyi vain kymmenen.

”Putti kulki tänään ihan hyvin. Lyöminen oli vähän heikompaa kuin eilen, mutta muutama hyvä lähestyminen tuli tänään”, Castren analysoi tiedotteessaan.

Parin viikon tauon aikana puttiaan hionut Castren kertoi, ettei ala hätäillä tekniikkamuutosten kanssa, vaan antaa uusien juttujen tulla rauhassa peliin mukaan.

”En halua asettaa sille mitään painetta. Menee jonkin aikaa, että sen saa ajettua sisään.”

Kahden ensimmäisen kierroksen puttisaldo on ollut erinomaista parempi. Koko kauden tilastossa Casten on hävinnyt Tourin keskivertoputtaajalle 0,49 lyöntiä kierrosta kohden viheriöllä, ja on listan heikommalla puoliskolla.

Dana Openin tuloslistalla Castrenin molemmin puolin on yllättäjä Parkin lisäksi kivikovia tähtiä.

U.S. Women´s Openin voittaja Allisen Corpuz (-9), Linn Grant (-9), Lydia Ko (-7) ja Minjee Lee (-7) ovat näistä nimekkäimmät.

”Ilmeisesti sateista viikonloppua on luvassa”, Castren tiesi sääennusteesta, joka toteutuessaan tuo uuden elementin mittaamaan pelaajien fyysistä ja henkistä kanttia.

Kiira Riihijärvi metsästi kauden yhdeksännessä kisassaan ensimmäistä pääsyä viikonlopun kierroksille. Tavoite jäi toteutumatta, toisen kierroksen kuusi ensimmäistä (+4) veivät mahdollisuudet. Yhteistuloksella 70-73,+1 cut-raja jäi kahden lyönnin päähän.

Sääennusteiden vuoksi startteja on aikaistettu. Castren lähtee kierrokselleen klo 17.39 Suomen aikaa yhdessä Ariya Jutanugarnin ja Emily Kristene Pedersenin kanssa.

Elisa Viihde Viaplayn ohjelmatiedoissa lauantain lähetysaika oli aamulla alkuperäisen mukainen 22.00-01.30

Tulospalvelu

Etsi luettavaa