Hyppää sisältöön

Matilda Castren haastaa maailmantähdet Singaporessa

LPGA:n edellisen kilpailun voittaja Leona Maguire ( vas.) sekä Matilda Castren (oik.) saattavat tarvita viikonloppuna jääpusseja. Singaporessa lämpötila ylittää parhaimmmillaan 30 asteen rajan, luvassa on myös totuttuun tapaan ukkoskuuroja. KUVA: GETTY IMAGES

Matilda Castren käynnistää kauden kolmannen LPGA:n kilpailunsa torstaina kello 2.59 Suomen aikaa Singaporessa, Sentosa Golf Clubilla.

LPGA:n kilpailuohjelmassa on ollut kolmen Floridassa pelatun kisan jälkeen ollut muutaman viikon tauko, joka päättyy Singaporessa ja Thaimaassa pelattaviin kisoihin.

HSBC Women´s World Championshipilla on komea nimi, mutta upea on 13:n aiemmin pelatun kisan voittajien listakin.

2008 käydyn ensimmäisen kisan voitti maailmanlistan silloinen ykkönen Lorena Ochoa, hänen jälkeensä kannua ovat nostelleet muun muassa Shin Jiyai, Ai Miyazato, Karrie Webb, Inbee Park, Stacy Lewis, Michelle Wie ja Paula Creamer.

Osallistujista on 65, joista toistakymmentä ensimmäistä on maailmanlistalla 20:n joukossa. LPGA:n kauden 2021 voittajia on seitsemän, loputkin Tourin pistelistan 80:n ensimmäisen joukossa, tai villin kortin saaneita.

Matilda Castrenille Singaporen kisa on kauden kolmas. LPGA:n voittajien kisassa hän jakoi hienosti kymmenettä sijaa, toisessa kisassa Castren karsiutui.

Kuukauden mittaisen kilpailutauon aikana San Diegossa asuva Castren on saanut aikaa harjoitella lajia ja fysiikkaa, sekä ehtinyt pelata ensimmäistä kertaa urallaan kotikaupunkinsa kuuluisimman kentän, Torrrey Pinesin South Coursen.

Aasiassa Castren pelaa toisen kerran. Edellissyksynä hän oli mukana LPGA:n Korean kisassa, mutta jäi sairastelun jäljiltä viimeisten joukkoon.

Singaporessa kaikki osallistujat pelaavat neljä kierrosta. Japanin Momoko Ueda ja Kiinan Xiyu Lin ovat kolmatta kauttaan LPGA:lla pelaavan suomalaisen kirittäjinä.

Castrenin ryhmän starttiaika on 2.59 Suomen aikaa.

Kisan suurimmmat suosikit ovat Korean Jin Young Ko ja Inbee Park yhdessä Lydia Kon kanssa

Edellisvuoden voittaja Hyo Joo Kim (-17) teki viimeisellä kierroksella kenttäennätykseksi 62,-10.

Kim pelaa enimmäkseen Korean kiertueella. Hän meni golfin historiaan vuonna 2014 voittamalla Evian Championshipin, jossa paransi lyönnillä Minea Blomqvist-Kakon nimissä ollutta naisten majorien kierrosennätystä 62.

Elisa Viihde Viaplay ja Viasat Golf näyttävät HSBC Women´s World Championshipin suorina lähetyksinä torstaista sunnuntaihin kello 4.30-10.00

MAINOS. DP World Tour ja LPGA on katsottavissa suorana Elisa Viihde Viaplaystä. Tästä palveluun >>

Etsi luettavaa