Matilda Castren hätyytteli kärkeä Symetra Tourin finaalissa

Matilda Castren suuntaa viikonloppuna kohden Pohjois–Carolinaa ja Pinhurstia

Matilda Castren teki viikonloppuna Symetra Tourin kisoistaan kauden parhaan kierrostuloksen (66) ja suurimman shekin.

Symetra Tourin parhaat kokoontuivat Floridan Daytona Beachiin pelaamaan kiertueen mestaruudesta. Matilda Castrenille kisa oli kauden 13:s.

USA:ssa ennen ammattilaisuutta neljä vuotta opiskellut Castren ol vauhdissa etenkin kisan kahtena ensimmäisenä päivänä kierrostuloksin 70-66.  Huippukierroksellaan hän teki 15 viimeisen reiän jaksoon seitsemän birkkua. Kierrostulos 66 oli perjantain toiseksi paras ja nosti Castrenin vain kolmen lyönnin päähän kärjestä.

Lauantainakin hän selvisi 13 ensimmäistä reikää ilman bogeja.  Kierrrostuloksin (70-66-73-73,-6) Castren taipui kärjen tuntumasta lopulta sijalle 33:s. Tämäkin tuotti hänelle

Symetra Tourin shekeistä uran suurimman (1 900 dollaria), sekä paljon positiivisia ajatuksia LPGA Tourin toista karsintavaihetta varten.

”Olen iloinen kuusi alle tuloksesta, niitä ei montaa viimeiseen pariin vuoteen ole tullut. Lyönti tuntuu tosi hyvältä ja ekat pari päivää putti upposi,viikonloppuna menikin jatkuvasti ihan vierestä tai  kierähti. Jäi tietysti harmittamaan, mutta ote peliin on hyvä sekä fiilis korkealla. Pientä hienosäätöä pitää tehdä ennen karsintoja”, Tourin finaaliin viimeisten joukossa päässyt Castren ynnäili.

Symetra Tourin lopullisella rahalistalla Matilda Castrenin lopullinen sijoitus oli 104:s ja ansiot hieman päälle 9 000 dollaria. Edellisvuonna hän oli 133:s, tuloja kertyi 4 000 dollaria.