Hyppää sisältöön

Matilda Castren ei saanut toivomaansa alkua LPGA-kisassa, jonka hän viime vuonna voitti

Matilda Castren puttasi torstaina 33 kertaa. KUVA: GETTY IMAGES

Matilda Castren ei saanut toivomaansa alkua kilpailuun, jonka hän viime vuonna voitti.

Matilda Castrenin tittelin puolustaminen LPGA Mediheal Championshipissä ei lähtenyt liikkeelle parhaalla mahdollisella tavalla. Suomalainen pelasi Kaliforniassa pelattavassa kilpailussa avauskierroksen tulokseen 73 (+1), millä hän on jaetulla 71. sijalla ja lyönnin cut-rajan väärällä puolella.

Vielä kolme reikää ennen loppua hän oli yhden alle, mutta bogit rei’ille 16 ja 18 pudottivat suomalaisen yli 30 pykälää tulosluettelossa alaspäin.

Tilastojen valossa Castrenilla on vaikeuksia etenkin puttipelissä. Hän puttasi peräti 33 kertaa. Väyläosumia kertyi 11/14 ja viheriöön suomalainen osui mukavasti 14/18 kertaa eli vain kerran vähemmän kuin kärjessä oleva Englannin Jodi Ewart Shadoff, jonka tulos on yhdeksän lyöntiä parempi kuin Castrenilla: 64 (-8).

Toki täytyy muistaa, että puttien määrä ei yksin kerro koko totuutta, sillä jos lähestymiset jäävät kauaksi reiästä, kertyy puttejakin väistämättä enemmän. Golfpisteen uutisen mukaan Castrenilla oli ennen kaikkea ongelmia svinginsä kanssa.

Ewart Shafoffilla on kahden lyönnin kaula toista sijaa jakaviin Kiinan Ruixin Liuhun ja Yhdysvaltain Alison Leehin, joiden tulos oli 66 (-6).

Huikeassa vireessä oleva Atthaya Thitikul on neljäntenä tuloksella 67 (-5). Vasta 19-vuotiaalla thaimaalaisella on mahdollisuus nousta kisaviikon päätteeksi kiertueen rankingissa ykköseksi.

;

Kisan toinen suomalainen eli Sanna Nuutinen oli jälleen vaikeuksissa tuloksen perusteella. Hän pelasi ensimmäiset 18 reikää tulokseen 78 (+6) ja näyttää vahvasti siltä, että hän putoaisi cutista jo yhdeksännessä kilpailussa perättäin.

Myös Nuutisen puttien määrä painui yli 32:n, mikä on runsaasti, kun ottaa huomioon, että hän kirjautti ainoastaan yhdeksän viheriöosumaa.

Kilpailu pelataan The Saticoy Clubilla. Viime vuonna kisa pelattiin Lake Merced Golf Clubilla.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa