Hyppää sisältöön

Matilda Castren 28:s kauden ensimmäisessä majorissa – Lilia Vu nousi sankariksi The Chevron Championshipissa

Lilia Vu (oik.) nosti palkintopokaalia kilpailun sponsosorin edustajan kanssa uusinnan ja lampeen hyppäämisen jälkeen. KUVA: GETTY IMAGES

25-vuotias Lilia Vu nousi sunnuntaina neljän lyönnin takaa uusintaan, jonka hän ratkaisi edukseen ensimmäisellä reiällä. Angel Yin jäi hopealle, eaglen viimeisellä tehnyt Nelly varmisti USA:lle kolmoisvoiton. Matilda Castren (71-72-73-73,+1) jäi kärkiparille 11 lyöntiä ja jakoi sijalukua 28.

The Chevron Championship siirtyi yhteistyökumppanin vaihtumisen johdosta Teksasiin, Woodslandsiin.

Supertähdistä laulukuoroon lähtivät kahden kierroksen jälkeen varsin yllättävästipuolustava mestari Jennifer Kupcho, Lexi Thompson ja Lydia Ko.

Nelly Korda roikkui kärjen tuntumassa koko kisan ajan, mutta jäi heikon puttaamisen seurauksena kolmanneksi huolimatta 18:n reiän eaglesta.

Kisan johtoon sunnuntaina hienosti noussut edelliskauden komeetta Atthaya Thitikul sai johtopaikan ja avaimet käteensä. Hän teki kuitenkin tuplabogin viimeiselle sijottuen neljänneksi. Epäonnistuminen oli karvas, hänen edelleen päätyneet kolme pelaajaa kirjasivat samalta väylältä kaksi birdieä ja eaglen.

Taistelu voitosta käytiin lopulta kolmen päivän jälkeen johtoa jakaneen Angel Yinin ja Lilia Vun välisessä uusinnassa.

Vu pelasi neljännen kierroksen tulokseen 68,-4. Hän oli kärkikahdeksikkoon sijoittuneista ainoa, joka alitti 70:n lyönnin rajan voittaen näitä keskimäärin neljällä lyönnillä.

Uusinnan Lilia Vu ratkaisi edukseen ensimmäisen reiän birdiellään.

Vu pelaa toista kauttaaan LPGA:lla. Hän saavutti ensimmäisen ykköstilan jo Thaimaassa pelatussa LPGA:n kisassa.

Käärme ei estänyt voittajaa hyppäämästä lampeen

Majorin voitolla Lilian Vu nousi luonnollisesti LPGA:n pistelistan johtoon ja on varmistanut paikkansa Solheim Cupiin

Lilian Vu ja hänen tiiminsä hyppäsivät kisan vuosikymmeniä kestäneen tradition mukaisesti 18:n viheriön viereiseen lampeen.

”Perjantaina tai lauantaina näin lammessa käärmeen, joka oli viimeistä kierrosta pelatessani mielessä. Adrenaliinia oli kuitenkin kisan jälkeen veressä ja tunteet korkealla, joten hyppääminen oli ainoa vaihtoehto”, Vu kertoi mediatilaisuudessa.

Matilda Castren on parhaimmillaan majoreissa

Matilda Castren lähti finaalikierrokselle The Club at Carlton Woodsin -kentällä Teksasissa sijaluvulta 36:s

Startti oli vaikea kaikille pelaajille voimakkaan ja pyörivän tuulen johdosta. Castren aloitti kahdella bogilla.

”Oli vaikea löytää tuulen suuntaa, varsinkin ensimmäiset väylät pelattiin tosi pitkänä.”

Heikon alun jälkeen Castrenin ote parani. Kokonaissaldoksi tuli neljä birdieä ja viisi bogia. Tulostaso nousi lähinnä tuulen takia selkeästi kolmea muuta päivää korkeammaksi.

Tästä johtuen Castren nousi paransi sunnuntaina sijoitustaan kahdeksalla (28.) vaikka tulossarja oli nouseva (71-72-73-73,+1)

”Oli aika taistelua koko päivä ja koko viikko. Tulos jäi uupumaan tällä viikolla, en lyönyt tarpeeksi griinejä enkä lyönyt tarpeeksi lähelle, että olisi voinut pelata kärkisijoituksista”, kärkipään pelaajille etenkin viheriöosumien määrässä tällä viikolla hävinnyt Castren kertoi tiedotteessaan.

”Viikon varrella harmia tuottivat myös lukuisat keskeytykset, joita epävakainen sää aiheutti. Viimeisenäkin päivänä pelit olivat seis heti aamusta. Paljon oli odottelua.”

Palkintorahaa hän kuittaa lähes 39 000 dollaria.

Castrenin sijoitusta voidaan pitää vain tyydyttävän alkukauden jälkeen erinomaisena jatkona hänen menestyssarjalleen majoreissa. Kymmenes major tuotti yhdeksännen jatkoonpääsyn.

28:s sija on uran neljänneksi paras. Eurooppalaisista hän oli upeasti kuudes, joka on Solheim Cup -joukkuetta loppukesästä valittaessa selkeä plussa.

Castrenin paras sijoitus majoreissa on 19:s, huonoin yhdeksässä neljä kierrosta pelaamissaan 44:s.

Castrenin veto on kestänyt erittäin hyvin loppuun saakka, vaikka enempäänkin olisi toki ollut mahdollisuuksia joissain kisoissa.

Castrenin pelit jatkuvat alkavalla viikolla Los Angelesissa, kun vuorossa on JM Eagle LA Championship.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa