Matilda Castren 12:s Ohiossa – voittaja Linn Grant löi viimeisellä viheriöllä suomalaisen jaloille

Matilda Castrenilla on edessään seuraavaksi LPGA:n parikilpailu ja Evian Championship, joissa hän on menestynyt erinomaisesti. KUVA: GETTY IMAGES

Linn Grant (-21) saavutti jo kahdeksannen voittonsa ja ensimmäisen USA:ssa jättäen muut maailmantähdet selvästi taakseen. Matilda Castren (-11) ei ollut sunnuntaina parhaimmillaan.

Kolmen ensimmäisen päivän ajan kärkiviisikossa LPGA:n Ohion kilpailussa ollut, ja finaalipäivään toiselta sijalta lähteneen suomalaisen avaukset takkuilivat.

Matilda Castren osui vain kuudesti avauksillaan väyliin, viheriöosumien määrä jäi alhaiseksi (11), ja putteja (31) kertyi huomattavasti enemmän kuin kolmella ensimmäisellä kierroksella, joilla keskiarvo oli poikkeuksellisen kova 25,66 .

Castrenin sunnuntain tulos (73,+2) oli 4,9 lyöntiä heikompi kuin Dana Openin kärkikymmenikköön yltäneiden pelaajien keskiarvo.

12:s sija on kuitenkin kauden ylivoimaisesti paras. Sijoitus LPGA:n pistelistalla paranee kymmenellä (71.) Ansiot neljän päivän urakasta ovat 28 024 $, koko kauden tienestit 153 000 $.

”Oikeaan suuntaan ollaan menossa pelin kanssa. Siellä oli paljon hyvää. Vaikka nyt harmittaa, sijoitus oli oikein hyvä”, Castren kertoi tiedotteessaan.

Linn Grant aliarvioi voimansa – löi Castrenin jaloille

Linn Grantilla (64-69-62-68,-21) ei ollut pienintäkään vaikeutta varmistaa voittoa lähdettyään viimeiselle kierrokselle kuuden lyönnin johdosta.

Lähimmäksi nousi U.S. Women´s Openin voittaja Allisen Corpuz (-18), jonka kiireet ovat olleet majorin ykköstilan jälkeen runsaita ja unet vähäisiä.

Voitto oli Grantille kahdeksas alle kahteen vuoteen. Palkintorahaa hän kuittaa 262 000 $.

Vaikka suurin osa Grantin voitoista on melko pienistä kisoista LET:lla, yksi haastajakiertueella ja yksi Etelä-Afrikasta, on 24-vuotias ruotsalainen tuoreimman ykköstilansa jälkeen kuumimpia suosikkeja Euroopassa pelattavissa majoreissa.

Dana Openin viimeisellä väylällä koettiin harvinainen episodi. Matilda Castren ja pelikaverinsa Meksiko Maria Fassi olivat puttaamassa. Kun Castren valmistautui muutaman metrin birdie-puttiinsa, 225 metrin päässä lipusta keskellä väylää ollut Linn Grant päätti lyödä viheriötä kohden.

Hänen täytyi nähdä, että peli viheriöllä oli vielä kesken.

Lyöntinsä voiman väärin arvioineen ruotsalaisen pallo lensi hyvässä kaaressa oikeaan suuntaan, pomppi viheriötä kohden ja lipui lopulta sen keskelle, muutaman metrin päähän Castrenista.

Vastaavaa tapausta kilpailun päätösreiällä kärkiryhmän ollessa kyseessä ei muistu mieleen.

Alkavalla viikolla LPGA:lla pelataan kauden ainoa parikilpailu. Castren ja hyvä ystävänsä, Malesian Kelly Tan puolustavat siinä toista sijaansa. Kilpailun palkintorahat ja pisteet lasketaan kiertueen tilastoihin, mutta maaailmanlistaan se ei vaikuta.

”Lähdin ajamaan heti kilpailun jälkeen ensi viikon kisapaikalle. Ihanaa, ettei tarvinnut nousta lentokoneeseen. Tämä on vain parin tunnin ajomatkan päässä”, Castren iloitsi lyhyttä siirtymää.

”Ensi viikolla pääsee pelaamaan Kellyn kanssa kimpassa. Tulee varmasti tosi kiva viikko. Toivottavasti molempien peli kulkee.”

Michiganissa pelattavan tapahtuman jälkeen Castren lentää Ranskaan, jossa heinäkuun viimeisellä viikolla pelataan kauden neljäs major-turnaus, Evian Championship.

Kaudella 2021 Castren oli Evianissa 19:s, joka on hänen paras sijoituksensa majoreissa.