Matilda Castrénille taskurahaa Virginiasta – US Open San Franciscossa seuraava haaste

Matilda Castrénin seuraava kisa

Matilda Castrénin (+3) sijoitus LPGA Tourin Williamsburgin kisassa oli 63. Voiton vei Taiwanin Wei-Ling Hsu (-13) jonka Castrén peittosi isolla marginaalilla viheriöosumissa.

Matilda Castrénin (74-70-72-71,+3) viikonlopun kierroksia voidaan kutsua tulosten ja tilastojen  osalta ennätyksellisen tylsiksi.

Kahden ensimmäisen päivän esityksensä Castrén määritteli lyömisen osalta vaatimattomiksi.
Kahdelle viimeiselle kierrokselle kirjattiin 31 paria, kaksi birdietä ja kolme bogia.

Molempina päivinä hän puttasi järisyttävän monta kertaa viheriöillä (35), osui väyliin hyvin, 23/28 ja viheriöihin loistavasti 32/36.
Sijaluvuksi tuli 63:s, jolla tilipussi karttuu 2 872 dollarilla.

LPGA Tourin pistelistalla Castrén putosi viikonlopun jälkeen sijaluvulle 101.

Kilpailun voittajalla jäätävän hyvää lähipeliä

Kilpailun voiton vei Taiwanin Wei-Ling Hsu (-13), jolle ykköstila oli uran ensimmäinen.
Hämmästyttävää Hsun ja Castrénin välisessä vertailussa on ainakin se, että suomalainen oli voittajaa huomattavasti tarkempi viheriöosumissa ( Castren 59 / Hsu 51) mutta hävisi tälle 16 lyöntiä.
Oletettavaa tietysti on, että Hsun osumat viheriöihin ovat olleet Castrénia kuumempia.
Puttien määrässä (Castren 134 / Hsu 112)  vain osan selittää  Hsun heikompi osumaprosentti viheriöihin.

Seuraavan kerran Castren pääsee LPGA Tourin kisaan 1,5 viikon päästä US Openissa, johon hän selvitti tiensä voittamalla Denverissä pidetyn karsinnan yhteistuloksella 136 lyöntiä.
Uransa ensimmmäisessä majorissa, Women´s PGA Championshipissa Castrén sijoittui edellisvuonna loistavasti sijaluvulle 23.