Matilda Castrén yhdeksäs Symetra Tourilla – uran toiseksi paras sijoitus haastajakiertueella

Matilda Castrénin yhdeksäs tila on uran toiseksi paras Symetra Tourilla

Neljännen kierroksen viimeiset kolme reikää pudottivat Matilda Castrénia tuloslistalla. Voittajaan, Slovenian Ana Belaciin eroa oli kymmenen lyöntiä.

Matilda Castrén (72-70-73-76,+3) oli kolmannelle kierrokselle lähdettäessä Pinehurstin kentällä numero 9 kärkiryhmässä ja paperilla Ana Belacin ykköshaastaja edellisviikkojen loistavien esitystensä kautta. Perjantaina ja lauantaina suomalaisesta ei löytynyt tarvittavaa energiaa  ja puristusta kärjen uhkaamiseen.

23-vuotias Belac ei laskenut muita uhkaamaan, vaikka Allison Emrey kutisti eron päätöspäivänä neljään lyöntiin.

Matilda Castrén oli Emreyn kanssa finaalikierrokselle lähdettäessä samassa tuloksessa, mutta hävisi tälle kuusi lyöntiä ja putosi yhdeksänneksi.

Castrénin tuloksellinen vire hävisi kolmella viimeisellä, jotka hän pelasi neljä yli parin. Kolmella ensimmäisellä kierroksella hän oli pelannut samat väylät yhteensä kaksi alle, joten tuloksellinen  mureneminen oli US Openiin pääsyn kannalta valitettavaa, mutta ei vielä kohtalokasta.

Kilpailun palkintopotti oli peräti 200 000 dollaria, josta Belac kuittaa 30 000 dollaria. Castrénin osuus on arviolta 5 000 taalaa.

Castren valitteli jo kisan puolivälissä Symetra Tourin sivuilla fyysistä ja henkistä väsymystään pelatessaan viidettä kisaa putkeen. Lepoa ei ole luvassa seuraavallakaan viikolla, sillä jo tiistaina käynnistyy Tourin finaalikisa Floridan Naplesissa.

Oletettavaa on, että noustakseen Tourin listalla viiden joukkoon ja US Openiin,  Castrénin pitäisi tuo kisa voittaa.

Kilpailun toinen suomalainen, Emily Penttilä päätyi sijaluvulle 37. tuloksin (76-74-75-75,+12)

Valtava harppaus sijoituksissa edelliskauteen verrattuna

Vaikka yhdeksäs sija Carolina Golf Classicissa on häntä seuraaville ja faneille pettymys loistavien esitysten jälkeen, oli saavutus Castrenille Symetra Tourilla uran toiseksi paras. Hän voitti kaksi viikkoa sitten päättyneen kisan. Tätä ennen paras sijoitus oli 19.  vuodelta 2018.

Kuluvalla kaudella enimmäkseen LPGA Touria pelaavalle Castrénille Symetra Tourille osallistuminen oli neljäs. Hän on päässyt kaikilla yrityksillä jatkoon, keskimääräinen sijoitus on 22,25 ( 50,29,1,9)

Edellisillä kahdella kaudella hän pääsi jatkoon 11 kertaa 28:ssa kilpailussaan. Keskimäräinen sijoitus näissä oli karsiutumiset huomioiden reilusti päälle 60:n