Hyppää sisältöön

Matilda Castrénin svingi herättää ihastusta LPGA:n Facebookissa: Matilda debytoi major-kisassa torstaina

Matilda Castrén valmistautuu parhaillaan uransa ensimmäiseen major-turnaukseen.

LPGA-kiertue julkaisi Matilda Castrénin svingivideon ja pyytää siitä kommentteja Facebook-seinällään. Matilda on innoissaan major-debyytistään.

Matilda Castrén valmistautuu parhaillaan uran ensimmäiseen major-kilpailuun, KPMG Women’s PGA Championshipsiin. Kisa pelataan Philadelphiassa sijaitsevalla Aronimink Golf Clubilla, johon suomalainen on hakenut tuntumaa.

Castrén julkaisi harjoituskierrokseltaan Instagram-päivityksen, ja sen perusteella hän pitää näkemästään.

”Uusi viikko ja uusi mahdollisuus. Kenttä näyttää todella uskomattomalta. Olen niin innoissani ensimmäistä major-turnauksestani”, Castrén päivitti.

Videolla Matilda avaa kentän pitkää par 3:a hybridimailalla, ja reikä näyttää kieltämättä upealta.

Castrénin päivitykseen tarttui myös LPGA-kiertue, joka julkaisi videon myös omissa sosiaalisen median kanavissaan ja pyysi seuraajilta kommentteja 25-vuotiaan svingistä.

Svingi on herättänyt ihastusta ja merkillepantavaa on suomalaisten kommentoijien vahva edustus.

”Puhdasta kauneutta Suomesta.”

”Hieno rytmi ja tempo.”

”Sulava.”

Tämän viikon kisakenttä Aronimink Golf Club on perustettu 1890-luvulla, ja sen suunnitteli alunperin skotlantilainen Donald Ross. Vuonna 2003 kenttään tehtiin mittava remontti, jossa kunnioitettiin Rossin alkuperäisiä suunnitelmia. Uudistuksen suunnittelusta vastasi Ron Pritchard, joka tunnetaan maailman johtavana Ross-asiantuntijana.

Uudistuksen myötä kenttää ”jatkettiin”, jotta se vastaisi paremmin nykypelaajien lyöntipituuksia.

Aronimink Golf Club on aiemmin isännöinyt miesten (1962) ja seniorien (2003) PGA Championshipiä, joten suora täydentyy tällä viikolla naisten majorin myötä. Kentällä on pelattu aiemmin myös PGA Tourin kilpailuja.

Esimerkiksi kaksi vuotta sitten kentällä pelattiin PGA Tourin pudotuspeleihin lukeutuva BMW Championship, jossa par oli huipuille paperia. Kenttäennätyksen 62 lyöntiä pelasi tuolloin peräti viisi pelaajaa: Tiger Woods, Kevin Na, Rory McIlroy ja Tommy Fleetwood, joka kiersi kentän kaksi kertaa 62 lyönnillä (par 70).

Keegan Bradleyn voittotulos vuonna 2018 oli -20. On mielenkiintoista nähdä, mihin naispelaajat tällä viikolla yltävät.

Mukana on luonnollisesti koko naisten golfin kerma, sillä Women’s PGA Championshipissä on palkintorahaa jaossa peräti 4,3 miljoonaa dollaria, eli kyseessä on kauden kolmanneksi rahakkain kisa US Openin ja Women’s British Openin jälkeen.

KPMG Women’s PGA Championships on katsottavissa suorana Viaplayltä ja V Sport Golf -kanavalta.

Etsi luettavaa