Hyppää sisältöön

Matilda Castrénin peli kulkee Floridassa – nousi kauden parhaalla tuloksellaan voittotaistoon

Matilda Castrén pelaa lauantaina Pelican Championshipin toiseksi viimeisessä kolmikossa

Castrén (67-64,-9) pelaa lauantaina maailmanhuippujen tähdittämässä kisassa yhdessä toisen Solheim Cup -sankarin, Leona Maguiren kanssa.

Matilda Castrén sivusi perjantaina kauden parasta tulostaan (64,-6) Pelican Golf Clubilla Belleairissa. Tulos oli päivän toiseksi paras,  hän nousi kahdeksan birdien ja kahden bogin kierroksellaan viiden lyönnin takaa-ajoasemasta  kahden lyönnin päähän kaksikosta Lexi Thompson ja Jennifer Kupcho(-11).

Suomalaistähti on saanut kauden viimeisessä varsinaisessa kisassa ennen Tour Championshipia pelinsä mainiosti raiteilleen. Tästä kertoo myös perjantain oma ennätys, kierroksen väylä- ja viheriöosumista ( 13/14 ja 17/18). Castrén puttasi yhteensä 29 kertaa ja teki ainakin toisen bogeistaan ottamalla kolme puttia.

Peliseurakseen hän saa torstaina tuloksen 62,-8 tehneen Irlannin Leona Maguiren sekä perjantaina samalla tuloksella loistaneen Korean Mi Hyang-Leen.
Kärkipäässä on todella tiukkaa, neljän lyönnin sisällä (-7-11) on peräti 19 pelaajaa.

Castrénin kanssa samassa tuloksessa on myös kuluvalla kaudella olympialaisissa ja PGA Champiohipissa voittoa juhlinut maailmanlistan kakkonen Nelly Korda, edellisvuoden voittaja Sei Young Kim, sekä villillä kortilla mukaan päässyt LPGA:n ilopilleri Christina Kim. Hän  oli hyperiloinen selvitettyään cutin ja varmistettuaan sillä käytännössä myös työpaikan säilymisen vuodelle 2022.

Saudi-Arabian ylivoimaisen voittonsa jälkeen Floridaan lentänyt Lydia Ko (-7) on neljän lyönnin päässä kärjestä, maailmanlistan ykköseksi palanneen Jin Young Kon (-6) edellä on 19 pelaajaa.

”Tästä kilpailusta on tulossa luonteeltaan shootout. Oleellista on pitää jalkaa kaasulla ja tehdä mahdollisimman paljon birdejä menestyäkseen”, määritteli Leona Maguire lähtökohtaa viikonlopun tapahtumille.
Maguire, Castrén ja Hyag-Lee lähtevät kierrokselleen kello 18.04.

Matilda Castrén on voittanut kuluvalla kaudella yhden kisan LPGA:lla ja LET:lla Gant Ladies Openin. Yhdysvalloista on myös meneillään olevalta kaudelta yksi kakkostila, sekä vuodelta 2020 kahdeksas sija. 
Maailmanlistalla hän on 50.

Elisa Viihde Viaplay ja V Sport Golf näyttävät kolmannen päivän suorana kello 20.00-23.00.  Toiseksi viimeinen ryhmä saa varmuudella melkoisen paljon aikaa ruudussa.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa