Hyppää sisältöön

Matilda Castrénin ja Linna Golfin yhteistyö jatkuu: ”Hieno kasvutarina, jota on etuoikeus olla edistämässä”

Matilda Castrén tekee yhteistyötä Linna Golfin kanssa jo viidettä vuotta

Solheim Cup -sankari on kuluvankin kauden aikana hionut puttiaan Linna Golfissa, joka on ollut yhteistyökumppanina ammattilaisuran alusta asti.

Matilda Castrén tunnetaan maailmalla  Solheim Cupin jälkeen ensisijaisesti putistaan, joka ratkaisi voittopokaalin matkustamisen takaisin Eurooppaan. 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Henkilön Matilda Castren (@matilda_castren) jakama julkaisu

LPGA:n kisoja televisiosta seuranneet, videoita ja kuvia nähneet ovat huomanneet Matilda Castrénin hihassa tai selässä tyylikkäänä erottuvan Linna Golfin logon.

Se on osa sopimusta, joka solmittiin jo vuonna 2017 tuoreen ammattilaisen sekä Hämeenlinnassa sijaitsevan resortin välillä Castrénin siirtyessä opiskelujen jälkeen ammattilaiseksi.

Yhteistä polkua on kuljettu jo viidettä vuotta. Kaudella 2020 Castrén ei koronan takia matkustanut Suomeen. Muina kesinä hän on Linna Golfissa pelannut, harjoitellut sekä vetänyt seuran jäsenten harjoituksia.

Matilda Castrén piti yhden kauden pisimmistä puttiharjoituksistaan olympialaisten jälkeen kotikentällään Linna Golfissa

Matilda Castrén piti yhden kauden pisimmistä puttiharjoituksistaan olympialaisten jälkeen kotikentällään Linna Golfissa

Linnna Golf

”Tavoitteemme oli tuolloin omalta osaltamme olla tukemassa Matildaa uran alkuvaiheilla. Hänen tarinassaan on monia vaiheita ja hienoja askelluksia kohden ehdotonta huippua. Olemme luonnollisesti iloisia ja ylpeitä kumpppanimme menestyksestä. Matilda viihtyy hyvin Vanajanlinnassa, hänen kanssaan on mutkatonta tehdä yhteistyötä”, kertoo Linna Golfin toimitusjohtaja Esa Honkalehto

 Castrén kävi Linna Golfissa viimeksi olympialaisten jälkeen harjoittelemassa, hakemassa vaatteita ja palaveeraamassa Linna Golfin edustajien kanssa.

”Ammattimaisuus, asenne ja määrätietoisuus paistavat kaikesta Matildan tekemisessä läpi. Usean tunnin puttitreeni jäi siitä edelliskerralla päällimmäisenä mieleen. Sillä intensiteetin tasolla se sessio olisi jäänyt useimmilta tekemättä”, ihastelee Linna Golfin perustajiin lukeutuva Suomen PGA:n entinen puheenjohtaja Mika Walkamo.

Matilda Castrén on useimpien muiden kotimaisten huippujen tavoin ihastunut Linna Golfin harjoitusolosuhteisiin, jotka etenkin lähipelin  ja puttaamisen osalta ovat maamme ehdotonta huippua.

”Yhteistyö jatkuu, molemmat osapuolet ovat siihen tyytyväisiä ja pyrimme kehittämään sitä mahdollisuuksien mukaan”, Honkalehto päivittää sopimustilanteen.

Peliasusteissa Linna Golf saa näkyvyyttä myös syksyn kilpailuissa USA:ssa. 

Castrén lataa akkujaan tiiviiin kisaamisen jälkeen luonnon helmassa ja palaa kisakentille syyskuun viimeisenä viikonloppuna 23.-26.9.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Henkilön Matilda Castren (@matilda_castren) jakama julkaisu

Linna Golfilla on historiansa aikana ollut kaksi sopimuspelaajaa. Matilda Castrénin lisäksi pitkään Linnan yhteistyökumppanina ollut Mikko Ilonen käynnisti nousunsa huipulle Linna Golfin ensimmäisellä täydellä kaudella 2006.

European Young Mastersin jälkeen tavoitteena saada LET:n kisa Linnaan

Linna Golf on profiloitunut paitsi ensiluokkaisten golfin yritystapahtumien järjestäjänä ja golflomakohteena, myös kansainvälisten kisojen pitopaikkana.

”Seuraavalla kaudella isännöimme 16-vuotiaiden EM-kisoja, European Young Mastersia, johon odotetaan pelaajia jopa 30:sta eri maasta.”

Linna Golfissa on järjestetty muun muassa Challenge Tourin ja Euroopan Senior Tourin kisat sekä miesten henkilökohtaiset -ja joukkuemestaruuskilpailut.

”Meillä on vahva tahtotila järjestää Linnassa myös Ladies European Tourin kisat lähitulevaisuudessa”, Esa Honkalehto painottaa.

Matilda Castrén oli heinäkuussa 2021 päätähtenä kotimaisen huippugolfin ehkä suurimmassa juhlassa kautta aikojen. Hän varmisti Aura Golfissa pidetyssä Gant Ladies Openissa voiton myötä jäsenyyden LET:lle ja paikkansa Solheim Cupiin.

Kauden 2022 osalta varsin yleinen veikkaus on, että LET:n kilpailu järjestetään Ahvenanmaan uudeksi remontoidulla Slottsbanalla.

Pelikausi jatkuu lokakuulle

Linna Golfin kausi 2021 on ensimmäisen koronakesän kokemusten myötä ollut helpompi valmistella ja toteuttaa.

”Meillä on meneillään erinomainen kausi, monella mittarilla historian paras. Pelaajamäärät ovat kasvaneet jopa edellisvuodesta, yritystilaisuuksia on ollut ennätysmäisen paljon. Syksyltä peruuntui valitettavasti koronarajoitteiden takia pari isompaa.”

Linna Golfissa pelataan kelien salliessa pitkälle lokakuun puolelle

Linna Golfissa pelataan kelien salliessa pitkälle lokakuun puolelle

Lassi Pekka Tilander

Linnassa toteutettiin kauden aikana myös mittava bunkkeriremontti. Pohjia pistettiin uusiksi, samoin muotoiluja. Luonnollisesti myös hiekat vaihdettiin.

”Palaute on ollut todella kiitettävää. Hyvin oleellinen osio kokonaisuutta on updeitattu hienoon kuntoon.”

Linna Golfissa on golfkautta pyritty pidentämään aiemmasta.

”Jos kelejä piisaa, pidämme kentän hienossa kunnossaja avoinna koulujen syyslomiin asti”, Esa Honkalehto markkinoi lopuksi.

Linna Golf

Etsi luettavaa