Hyppää sisältöön

Matilda Castrénin ja Anna Nordqvistin urakointi jatkuu – vastassa USA:n lähipelitaituri Lizette Salas

Sillon on taottava kun rauta on kuumaa. Matilda Castrén pelaa 28 tunnin aikana kolme kierrosta elämänsä unohtumattomipia reikäpelejä

USA:n Lizette Salas ja Jennifer Kupcho voittivat vahvan esityksen jälkeen lauantain ainoan pelinsä, ja pyrkivät katkaisemaan 14.51 alkavassa nelinpelissä Castrénin ja Nordqvistin voittokulun.

Eurooppa johtaa Solheim Cupia avauspäiväin jälkeen hyvinkin yllättävästi 5,5-2,5. Resepti karkumatkalle on yksinkertainen, yksi pari ( Castren &Nordqvist,)  voitti  molemmat ottelunsa, Leona Maguire teki saman eri parien kanssa.  Georgia Hall saalisti kahden eri kumppanin kanssa 1,5 pistettä

Nelikko urakoi myös sunnuntaina paikallista aikaa aamulla nelinpeleissä. Castren & Nordqvist ovat kisan ainoa pari joka pelaa syystäkin kolmannen perättäisen ottelunsa yhdessä. Leona Maguire saa parikseen lauantain nelinpelin tavoin Melissa Reidin.

Georgia Hall voitti tasasi lauantaina aamulla nelinpelin Celine Boutierin kanssa,  ja voitti iltapäivällä nelipallon Maguiren kanssa.
 

Sunnuntaina pariksi tulee Ruotsin Madelene Sagström, joka epähuomiossa noukki reiän vierestä Nelly Kordan pallon ja heitti sen polvilleen pettymyksestä pudonneelle Kordalle. Tuomarien mielestä pallo olisi säädetyn odotusajan (10 sekuntia) puitteissa vielä voinut pudota reikään. Tuomio oli raju, tuloillaan olleen reiän tasauksen sijaan USA voitti reiän ja voitti ottelun 1/0.

Mikään ei kuitenkaan poista sitä tosiasiaa, että Sagström luki tilanteen väärin, antoi tuomareille mahdollisuuden päätyä tulkintaan siitä, että  Kordalle olisi pitänyt antaa mahdollisuus laskea sekunnit loppuun ennen pallon noukkimista.

Nordqvist otti Castrénin reppuselkäänsä nelipallossa 

Anna Nordqvistin peli kulki lauantaina etenkin nelipallossa ja itseluottamus oli tapissaan

Anna Nordqvistin peli kulki lauantaina etenkin nelipallossa ja itseluottamus oli tapissaan

GETTY IMAGES

Ensimmäistä Solheim Cupiaan pelaava Jennifer Kupcho ja Lizette Salas lähtevät otteluunsa Castrénia ja Nordqvistia vastaan haastajan asemasta. Nordqvist pelasi Women´s Openiin asti keskinkertaisesti koko kauden. Carnoustien voiton myötä kolminkertainen major-voittaja on täynnä itseluottamusta. Matilda Castrén on hänen rinnallaan erittäin hyvässä ja turvallisesssa opissa.

 Numeroiden valossa USA:n pari oli nelipallossa kuitenkin sunnuntain vastustajiaan vahvempi. Lähestymisissä, viheriöiden ympärillä ja putteri kädessään Lizette Salas on ehdotonta ykkösketjua maailmassa.  Launtaina hän voitti USA:lle neljä reikää, livecoringin mukaan tulos oli 67,-5. ( Kentän toinen reikä oli jostain käsittämätömästä syystä merkitty par-viitoseksi, vaikka sen mitta oli vain reilut 350 metriä.)

Lizettes Salas on isolla tunteella mukana kisassa, eikä arkaile sytyttäessään joukkuekavereita ja yleisöä kannustukseen

Lizettes Salas on isolla tunteella mukana kisassa, eikä arkaile sytyttäessään joukkuekavereita ja yleisöä kannustukseen

GETTY IMAGES

Nopean nousun amatööriuransa jälkeen LPGA:n runkopelaajiin tehnyt Kupcho antoi tasaisesti tulitukea voittamalla kaksi reikää ja kirjaamalla tuloksekseen 69,-3.

Nordqvistin ja Castrénin selvin numeroin 4/3 tullut voitto perustui ottelun loppuvaiheita lukuunottamatta täysin Nordqvistin hyviin otteisiin. Kymmenen ensimmäisen reiän aikana hän oli pelannut  peräti seitsemän lyöntiä Castrénia paremmin ja vienyt euroooppalaiset kolmen reiän johtoon. Castrén pelasi loppureiät varsin hyvin,  sai kahden reiän tasauksillaan johdon pysymään turvallisen suurena pelin loppuun asti.

Tuloskortteihin  Nordqvistille tuli pariin verrattuna 15:lle reiälle yhteistulos -4, Castrénille +3. Sunnuntain nelinpeli on uusi rasti joissa nelipalloa merkityksellisempää on molempien sylinterien toimiminen tasatahtiin

Suomalaisittain katseet kohdistuvat kokonaisuutena hienosti lauantaina pelanneeseen Matildaan. Rima odotusten osalta on lyhyessä ajassa noussut aivan uudelle tasolle.

Mainion kemian välilleen rakentaneiden Castrénin ja Nordvistin peli on aamupäivän viimeinen neljästä. Se käynnistyy Suomen aikaa kello 14.51.

Tulospalvelu 

Etsi luettavaa