Hyppää sisältöön

Matilda Castrénin äiti Anne: ”Tämä on kuin satua, epätodellisen onnellinen olo Madden puolesta”

Matildan äiti Anne Castren-Wasastjerna oli perheen lapsien harrastuksissa läheisesti mukana pikkutapista aikuisikään asti

Kun Matilda Castrén torstaina kello 3.47 jatkaa Tokion olympialaisissa menestysjahtiaan, äiti Anne Castrén-Wasastjerna ei tarvitse herätyskelloa noustakseen TV:n äärelle tyttärensä esityksiä seuraamaan.

Artikkelin pääkuva on heinäkuun alkupuoliskolta, jolloin Matilda Castrén vietti vajaan viikon Suomessa. Perheensä pikaisesti tavattuaan Matilda kävi Turussa voittamassa Gant Ladies Openin ja ehti ennen Evian Championshipiin lähtöään viettää hetken laatuaikaa läheistensä kanssa.

Ranskassa pelatun uran neljännnen majorin jälkeen Matilda latasi Suomessa akkujaan muutaman päivän ja lähti Tokion olympialaisiin.

Äiti Anne Castrén-Wasastjerna on onnellinen ja kiitollinen, yllättynytkin tyttärensä menestyskulusta sekä toteutuneesta unelmasta osallistua olympialaisiin.

”Viimeiset kuukaudet ovat kuin kauneimmasta sadusta. Madden määätietoinen työ yhdessä  valmennustiimin kanssa on tuottanut uskomattomia tuloksia, jollaisista emme uskaltaneet näin nopealla aikataululla edes uneksia. Minä niin toivoin, että hän saisi meneillään olevan kauden aikana parannettua kategoriaansa LPGA:lla”, Castrén-Wasastjerna kertoo.

Kun Matilda Castrén kolmena viimeisenä päivänä  hakee menestystä Kasumigaseki Country Clubilla, on äiti television äärellä, eikä hän tarvitse herätyskelloa.

”Nukun koiraunta. Herään automaattisesti ennen starttia. Tiedän, kuinka ylpeä Matilda on saadessaan edustaa olympialaisissa Suomea.”

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Henkilön Matilda Castren (@matilda_castren) jakama julkaisu

Äiti ja tytär samalla kanavalla 

Castrén-Wasastjerna oli perheen lapsien, Klausin ja Matildan ollessa pieniä kymmenen vuotta poissa työelämästä.

”Lastemme harrastustoiminnan mahdollistaminen, seuran junioritoimintaan aktiivisesti osallistuminen, kuljettaminen harjoituksiin ja kisoihin olivat etuoikeuksiani. Ympäri Suomea reissattiin ja paljon ulkomaillakin olin hänen tukenaan.”

”Matildan kanssa  minulla on läheinen hyvä suhde. Puhumme paljon, vaikeidenkin asioiden läpikäyminen on hänen kanssaan ollut aina luontevaa”, äiti kehuu tytärtään.

Määrätietoinen työ, paneutuminen niihin asioihin, joita on sovittu tehtäväksi, tulee Anna Castrén-Wasastjernalta määritelmäksi sille, miksi Madde menestyy pelatessaan maailman parhaita vastaan.

”Oleellinen asia on myös viihtyminen niissä ympyröissä, johin hän on nyt päässyt. LPGA on hänellle mieluisa yhteisö. Menestyksen kautta Matilda kokee myös tulleensa arvostetuksi ja hyväksytyksi. Itsetunto on kohdillaan.”

Matilda Castrénilla oli keskiviikkona vankka pohja pelille avausten ja lähestymisten oltua pelaajakatraan parhaimmistoa.

Matilda Castrénilla oli keskiviikkona vankka pohja pelille avausten ja lähestymisten oltua pelaajakatraan parhaimmistoa.

Lehtikuva, Vesa Moilanen

Valmentajien ammattitaitoa Castrén-Wasastjerna arvostaa valtavasti.

Petteri Nykky on kyllä melkoinen velho työssään. Henkisen puolen valmentaja Katja Pasasen arvo Matildan menestyksessä on käsitykseni mukaan suurempi, kuin yleisesti ymmärretään.”

Millaisia tuntemuksia äidille sitten tulee, kun hän näkee paikanpäällä Turussa tai TV:n välityksellä Matildan menestyvän.

”Olen hänen puolestaan onnellinen. Ylpeä lapsestani. Kiitollinen ja liikuttunut”, Anna Castrén-Wasastjerna määrittää.

Suomalaisten lähtöajat Tokion olympialaisissa torstaina:

  • 3.47 Matilda Castrén
  • 4.47 Sanna Nuutinen

Yle näyttää kanavillaan suoraa kuvaa naisten golfkilpailun toisesta päivästä kello 1.25-10.00
Selostuksesta vastaa Juha Valvio, kommentaattorina toimii Oona Vartiainen.

Tulospalvelu 

Etsi luettavaa