Hyppää sisältöön

Matilda Castrénilla vastatuulta viheriöillä Virginiassa: ”35 puttia on liikaa”

Matilda Castrén lähtee aamukierrokselleen Virginiassa kello 14.37 Suomen aikaa

Castrén (74,+3) on ennen perjantain aamukierrostaan kahdeksan lyöntiä kisaa johtavaa pelaajaa jäljessä.

LPGA Tourin tarjonta tilastojen suhteen on kivikautisella ajalla. Väylä- ja viheriöosumat, bunkkeripelastukset, puttimäärät sekä avausten mitta ilmoitetaan, ei muuta.

Torstaina Virginiassa käynnistyneessä Pure Silk Championshipissa väyliin ja viheriöihin osumista on vaikea hahmottaa pelin luonnetta. 
Matilda Castrén löi tauluun kohtuullista paremmat luvut, 12 väyläosumaa, 14 viheriötä. Näistä hän sai aikaan tuloksen 74,+ jolla sijaluvuksi tulee 94.
Kisaa johtavalla Taiwanin Wei-Ling Hsulla (66,-5) oli molemmissa katergorioissa yksi onnistuminen enemmän.

Oletettavasti Hsun lähestymiset ovat osuneet huomattavasti lähemmäs reikää. Puttimäärässä hän oli suomalaista kuusi lyöntiä parempi (29 vs. 35).

”Minulla oli putin kanssa ongelmia. 35 puttia ei ole hyvä. Perjantaina pitäis saada tuo luku huomattavasti paremmaksi, jotta selvittäisin cutin”, Matilda Castrén määritti tilannettaan.

Kilpailu on Castrénille kauden neljäs LPGA Tourilla. Loistavan 12:n sijan lisäksi nimen perässä  on kaksi merkintää MC. 
Kiertueen pistelistalla hän on 91:s, joten viikonlopun peleihin yltäminen mahdollistaisi ansioiden lisäksi listasijoituksen parantamisen.

Seuraavan viikon reikäpelikisaan Castrén ei mahdu. Kesäkuun ensimmäisen viikonlopun US Openiin hän hankki karsinnan kautta paikan San Franciscon The Olympic Clubilla pidettävään kisaan.

”Kenttä on legendaarinen maineeltaan, mutta minulle uusi tuttavuus. Upeaa päästä mukaan maailman arvostetuimpaan naisten kisaan”, Castrén tunnelmoi.

Elisa Viihde Viaplay ja V Sport Golf näyttävät viikonlopun LPGA Tourin kisan suorina lähetyksinä.

Tulospalvelu 

Etsi luettavaa