Hyppää sisältöön

Matilda Castrénilla päätös edessä ennen mestarien kisaa: ”Kolme putteria on matkassa”

Matilda Castren tekee päätöksen kahden putterimallin välillä viimeistään torstaina ennen kierroksen alkua klo 16.09

Matilda Castrén haki ennen lentoa Orlandoon salilta terävyyttä uuden fysiikkavalmentajansa Ryan Engstromin kanssa.

LPGA:n kausi käynnistyy torstaina Orlandossa Lake Nona Golf & Country Clubilla.
Mukana on 27 kahden edellisvuoden kisojen voittajaa, sekä erikoiskutsulla Michelle Wie jonka viimeisin ykköstila on kaudelta 2018.

Eksklusiivinen Resort ja kenttä huokuvat historiaa. Lake Nonassa on pelattu lukuisten muiden kisojen lisäksi sekä kaikkien aikojen ensimmäinen Solheim Cup (1990), kuin myös World Cup 1993. 
Lake Nonassa asuvista tai asuneista golflegendoista kuuluisimpia ovat Annika Sörenstam, Henrik Stenson, Nick Faldo sekä Ian Poulter.

Tournament of Champions pelataan ensimmäisinä päivinä amatöörien  kanssa, joita kullakin pelaajalla on matkassaaan kaksi.

Eivätkä kaikki ole amatöörejä, sillä kisan voittoa puolustava mestari Jessica Korda saa ryhmäänsä Annika Sörenstamin, edellisen kauden US Women´s Seniorin voittajan.
Ennakkosuosikkien listalla ensimmäisiä ovat maailmanlistan ykkönen Nelly Korda, Lydia Ko, Patty Tavatanakit, Brooke Henderson, sekä Inbee Park.

Eurooppalaisia osallistujista on neljännes, kaikki Solheim Cupin voittajia syksyltä.
Castrénin lisäksi voittoihin euroista ylsivät 2021 Anna Nordqvist (Women´s Open) sekä Celine Boutier.  Georgia Hall, Madele Sagström, Sophia Popov ja Mel Reid juhlivat omia ykkköstilojaan 2020.

Solheim Cupin jälkeen vaatimattomammin loppukauden pelannut Matilda Castren on vedonlyöntitoimistojen arvioissa toisella puoliskolla niukasti 20:n joukossa.
Kenttä on hänelle tuttu ja mieluinen. Valmistautuminen jäi jouluna iskeneen koronan takia kuitenkin huomattavasti suunniteltua lyhyemmäksi

Fysiikkavalmentaja pistää Matilda Castréniin vauhtia

”Minulla on San Diegossa uusi fysiikkavalmentaja, Ryan Engstrom, jonka kanssa ehdimme vetää yhdessä muutaman harjoituksen ennen ekoja kisoja. Hänellä on paljon kokemusta ja osaamista lajeissa, jossa kiertymiset ovat oleellinen osa suoritusta”, Matilda Castren kertoi ennen matkaan lähtöään.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

Henkilön Matilda Castren (@matilda_castren) jakama julkaisu

Omilla instagram-sivuillaan Engström julkaisi lähes saman videon kuin Castrén luvaten tälle hyvää höykytystä helmikuulle, jolloin kolmatta kauttaan pääkiertueella pelaavalla suomalaisella on yli kuukauden harjoitustauko kisojen välissä.

”Tuolloin kehitämme hänelle voimaa, nopeutta ja rakennamme kokonaisvaltaisesti liikkuvuutta”, Engstrom alleviivasi perusasioita suunnitelmasta.

Viikonloppuna antamassaan haastattelussa Castrén painotti sitä, että kesken kauden näiden ominaisuuksien kehittäminen täytyy tehdä huolella, jotta svingitekniikan toimivuutta ei vaaranneta liian nopealla etenemisellä.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

Henkilön Ryan Engstrom (@engstromsportsperformance) jakama julkaisu

”Olemme tehneet jo kovasti töitä kehittääksemme Matildan urheilullisuutta, räjähtävää voimaa, sekä liikkuvuutta etenkin lantion ja selkärangan alueella”, Engstrom raportoi yhteistyön alkutaipaleesta.

Talvi on aikaa jolloin testataan puttereita

Kysymykseen ”onko bägissä mitä uutta”, Castrén antoi viikonloppuna puolittaisen vastauksen.

”Putteriosastolla voi tapahtua. Minulla on käyttämästäni (Scotty Cameron TSB 1.5,) kärki-kantapainoisesta ( ns.Anser-malli) putterista kaksi lähes samanlaista versioita. Toinen on väritykseltään tumma, toinen harmaa.”

”Värin osalta pidän enemmän siitä tummemmasta. Näiden lisäksi kokeilussa on yksi (Scotty Cameron) mallet-putteri, puolipyöreä muodoltaan. Kaikki kolme putteria lähtevät Floridan kahteen kisaan. Päätöstä kauden avauskisan putterista en ole vielä tehnyt”, Castrén kertoi lauantaina.

Nelly Korda (5) ja Jessica Korda (1) voittivat olympialaiset huomioiden kuusi kertaa LPGA:lla. Solheim Cupissa ilmeet olivat sisarusparilla varsin totisia

Nelly Korda (5) ja Jessica Korda (1) voittivat olympialaiset huomioiden kuusi kertaa LPGA:lla. Solheim Cupissa ilmeet olivat sisarusparilla varsin totisia

GETTY IMAGES

Kaikkina päivinä pelaajat laitetaan matkaan ykköseltä ja kympiltä. Torstaina kaikissa ryhmissä on yksi pro ja kaksi amatööritä.
Edellisenä vuonna vain henkilökohtaisen sarjan kolme parasta pelasivat sunnuntaina yhdessä ilman amatöörejä.

Matilda Castrén lähtee torstaina kello 16.09 matkaan kympiltä.

Tulospalvelu 

 

Etsi luettavaa