Hyppää sisältöön

Matilda Castrénilla mainio nousu shokkialun jälkeen US Openissa: ”Sain hyvän rytmin päälle”

Matilda Castrén osui kärkipelaajien tahtiin väyliin ja viheriöihin The Olympic Clubilla

Matilda Castrén (74,+3) osui alkukauden tapaan tarkasti väyliin ja viheriöihin nousten heikon alun jälkeen sijaluvulle 54.

The Olympic Clubilla San Franciscossa pelattiin torstaina koleissa olosuhteissa kenttää, joka rankaisi armotta avauksista, jotka päätyvivät sitkeään karheikkoon.

Matilda Castrén putosi viiden ensimmäisen reiän aikana polvilleen pelaten ne peräti neljä yli parin.
”Meni vaikeaksi kun missasin muutaman avauksen paksuun raffiin. Seitsemännelle rakensin hyvän birdien, tästä sain paremman rytmin päälle. Pelaaminen oli siitä eteenpäin tasapainoista”, Castrén kertasi tapahtumia.

Viimeiset 12 reikää hän pelasi kärkinaisten tahtiin yhden alle parin tehden kierroksellaan yhteensä kolme birdietä, neljä bogia ja yhden tuplan.

”Pari hyvää birkkupaikkaa missasin, mutta onnistuin paikkaamaan myös virheitä. Avauspäiväksi tämä oli ihan hyvä.”

156:n pelaajan kisassa suomalainen on sijaluvulla 54:s. Vain 15 osallistujaa kiersi kentän alle parin, kärjessä ovat Englannin Mel Reid sekä USA:n 17-vuotias amatööri Megha Ganne tuloksella 67,-4.

Ganne pelaa Castrénin ryhmässä, joten hyvää kiriapua on luvassa.

Vahvat tilastot – puttia lukuunottamatta

Matilda Castrénin 74,+3 on yli lyönnin ensimmäisen päivän keskiarvoa (75,17) parempi. Avausten tarkkuudessa hän oli 32. (10/14), pituudessa 93. (215 metriä) ja viheriösumissa häkellyttävästi viides (14/18).

Suurilla viheriösumilla puttimäärä kasvaa, Castrénin 34 puttia menee  kuitenkin kipurajan tuntumaan.

”Perjantaina pääsen aamusta liikkeelle, mikä on toivottavasti etu”, päivän toisessa kolmikossa paikallista aikaa  kello 7.11 poikkeuksellisella tavalla yhdeksänneltä reiältä starttaava Castrén ennakoi. Suomessa kello on tuolloin 17.11.

Avauspäivän yllätys oli se, että 15:n ensimmäisen joukossa oli vain kaksi korealaista jakamassa yhdettä sijaa.

Melissa Reidin johtopaikasta huolimatta eurooppalaisille on vaikea ennustaa ykköstilaa. Annika Sörenstam (2006) on viimeinen voittaja.

Elisa Viihde Viaplay ja V Sport Golf näyttävät toisen päivän tapahtumista iltapäivän pelit suorina Suomen aikaa 00.00-06.30 perjantain ja lauantain välisenä yönä.

Tulospalvelu 

Etsi luettavaa