Hyppää sisältöön

Matilda Castrénilla on kaksi lajivalmentajaa: ”Töitä tehdään hyvässä balanssissa”

Matilda Castrén on olympiagolfissa 15-20 suurimman suosikin joukossa

Castrénia San Diegossa 1,5 vuoden ajan valmentaneella Chris Maysonilla on Tokiossa kolme muutakin suojattia, näiden joukossa major-voittaja Ariaya Jutanugarn.

Matilda Castrénilla on keskiviikkona Kasemigaseki Country Clubilla  käynnistyvässä kisassa ympärillään kolme ammattitaitoista lajivalmentajaa. 
Hänen caddienään on Jon Rawlingsia paikkaamassa Golfliitossa naisten ja tyttöjen valmennuksesta vastaava Jussi Pitkänen.
Castrénin kanssa lähes vuosikymmenen yhteistyötä tehnyt Petteri Nykky toimii Tokiossa Sanna Nuutisen ja oman suojattinsa apuna valmentajana.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Henkilön Chris Mayson (@chrismaysongolf) jakama julkaisu

Yläviitosia Madde pääsee heittelemään kisan aikana myös häntä USA:ssa valmentavan Chris Maysonin kanssa.
Mayson on Tokiossa Ranskan joukkueen jäsenenä Perrine Delacourin valmentajana. 

Mayson seuraa viikon aikana tarkasti myös muiden valmennettaviensa,  Castrénin sekä kisan suuriin suosikkeihin lukeutuvan Thaimaan Ariya Jutanugarnin suorituksia.
Maysonin suojattien lista on vaikuttava. Edellämainittujen lisäksi kuuluisimpia ovat vastikään sisarensa kanssa parikisan LPGA:lla voittanut Moriaya Jutanugarn, major-voittaja I K Kim,  sekä PGA Tourilla erittäin hyvää uraa tekevät Brendan Steele ja Scott Piercy.

”Muuttaessani Floridasta Kaliforniaan loppuvuodesta 2019 oli selvää, että tarvitsen Petterin lisäksi valmentajan, joka pystyy auttamaan minua kotikaupungissani”, Castren taustoittaa.
”Chrisin kokemus huippujen kanssa työskentelystä on ollut minulle iso apu. Lyömiseen tekniselle puolelle olen saanut paljon uusia työkaluja.”

Kuinka sitten kahden toisilleen tuntemattoman valmentajan kanssa työskentely on sujunut?
”Erittäin hyvin. Meillä on mainio balanssi ja yhteistyö. Koskaan ei ole oltu eri mieltä isoista asioista.”

Oikea mielentila tavoitteena

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Henkilön Sanna Nuutinen (@sannan_uutinen) jakama julkaisu

Henkisen puolen työkalupakeissa Castrén löytää valmentajien välillä eroavaisuuksia. Molemmat ovat olleet mukana kisaviikoilla. Petteri Nykky myös caddienä muun muassa LPGA:n karsintafinaalissa.

”Petteri on enemmän filosofi, joka piirtelee yleisiä elämänohjeita. Chrisilla on tähän käytännön harjoitteita, ”quick fixejä”, joita työstämme yhdessä.
Henkisen puolen valmiudet, tilanteiden hallinta kentällä onkin osa-alue, jonka kehittymisen Castrén on nostanut useasti esiin tasonnostoaan analysoitaessa.

”Pysyn kentällä kisatilanteissa oikeassa mielentilassa. Se on ollut iso askel”, hän painotti GoGolfille San Franciscossa saavuttamansa voiton jälkeen.

Olympialaisten naisten golfkisa pelataan keskiviikosta lauantaihin. 
Yle näyttää kanavillaan suoria lähetyksiä päivittäin 01.25-10.00

Etsi luettavaa