Hyppää sisältöön

Matilda Castrén tärkeiden tilastojen kärkipäässä – Madelene Sagström johtaa olympiagolfia

Madelene Sagstromin caddiena Japanissa on hänen avomiehensä Shane Codd

Lapsena kokemastaan seksuaalisesta ahdistelusta 17 vuotta vaiennut ruotsalainen pelasi bogittoman kierroksen Kasumigaseki Country Clubin East-kentällä.

28-vuotias Madelene Sagström on yllätyksellisessä johdosssa Tokion olympialaisten naisten golfkilpailussa. USA:ssa LPGA:lla ja Symetra Tourilla pitkään kiertänyt Sagström on voittanut kerrran pääkiertueella, mutta ei ole koskaan yltänyt kymmenen joukkoon majoreissa.

Sagström teki jo ulosmenossa neljä birdietä, viidennen kymmenenellä ja sai tuloksekseen 66,-5. Ruotsalaisen  pelin vahvin osio olivat lähestymiset, joissa hän voitti keskivertopelaajaa noin 1,5 lyöntiä.
Sagström sai alkuvuodesta valtavasti julkisuutta kertoessaan julkisesti  lapsena kokemastaan seksuaalisesta ahdistelusta. Hän avautui asiasta ensimmäiseksi valmennustiimiinsä kuuluneelle Robert Karlssonille.

Maailmanlistan ykkönen Nelli Korda (-4) on yhdessä Intian Aditi Ashokin kanssa lyönnin päässä. Matilda Castrén (68,-3) jakaa neljättä sijaa. Alle parin 60:sta pelaajasta kentän kiersi keskiviikkona 22 pelaajaa.

Sanna Nuutinen (70,-1) selvisi näiden joukkoon ruoskittuaan itsensä mailallaan mielentilaan, jossa teki kolmelle viimeiselle birdiet.

Matilda Castrén kärkikuusikossa avauksissa ja lähestymisissä

Tulostaso naisten kisassa oli miesten vastaavaan (avauspäivään) lähes tarkalleen kaksi lyöntiä heikompi (71,5). 
Ennen kisan alkua uumoiltiin, että naiset joutuvat lyömään lähestymisiään 6 000 metrisellä kentällä runsaasti keskipitkillä ja pitkillä raudoilla.

Matilda Castren löi avauksensa par-kolmosilla 8-15 metrin päähän lipusta

Matilda Castren löi avauksensa par-kolmosilla 8-15 metrin päähän lipusta

GETTY IMAGES

Käytännössä hyvin avauksiaan lyöneiden peli oli kuitenkin ihan muuta.

Esimerkiksi käy Matilda Castrén joka oli Strokes Gained -tilastossa avauksissa neljäs ja lähestymisissä kuudes.
Avausten pituuksissa Castrén oli kahdella mitatulla keskiverto, hän pelasi myös muut avauksensa varsin konservatiivisesti pituutta ahnetimatta mieluisiinsa mittoihin.

Strokes Gained, Approaches

Castrén löi kolmella par-viitosella kahdesti avauksensa raffiin.

  • Kolmannet lyönnit hänellä lähtivät tästä johtuen keskimääräistä kauempaa (ka. 93,3m)
  • Par-nelosilla vaihteluväli oli 88-154 metriä, keskiarvo rautaysillä tai wedgellä lyötävissä oleva 119 metriä
  • Par-kolmosilla vaihteluväli on viheriön keskelle 154-181 metriä, keskiarvo 165 metriä.

Kun lämpöä on yli 30 astetta  ja varsin suuret viheriöt edellisviikkoa kovemmat, avauspäivän perusteella Kasumigaseki Country Clubilla taitoja koeteltiin lähinnä avausten pysymisellä väylillä, sekä lähestymisten pituuskontrollilla lyhyemmmillä raudoilla.

Tiiaupaikat ovat huomattavasti miesten vastaavia lähempänä, väyläosumaprosentit naisilla olivat tästäkin johtuen kärjen osalta huomattavasti paljon parempia. Avauskierroksellä 14 pelaajaa (71-85 %) ylsi parempaan prosenttiin kuin miesten ykkönen Alex Noren (69%).

Sanna Nuutisen sauna kentällä saattaa olla torstaina avaupäivää lämpimämpi myöhäisemmän startin johdosta

Sanna Nuutisen sauna kentällä saattaa olla torstaina avaupäivää lämpimämpi myöhäisemmän startin johdosta

Vesa Moilanen, Lehtikuva

Castren (11/14) ja Nuutinen (9/14) kunnostautuivat avausten lisäksi perustilastoissa loistavasti viheriöosumissa (molemmilla 15/18) , joissa heidän edellään olivat vain Nelli Korda ja Sei Young Kim (16/18)

Suomalaisittain ensimmäisen päivän tilastot ovat erinomaisia ja lupaavia. He pärjäsivät erityisesti kenttäpelissä jonka taso ei heittele päivittäin samassa määrin kuin putti-ja lähipelitilastot.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa