Hyppää sisältöön

Matilda Castrén suorastaan lensi päätösrei’illä – eroa kärkeen neljään lyöntiä

Matilda Castrénin yhdeksäs tila on uran toiseksi paras Symetra Tourilla

Matilda Castrén pelaa viikonloppuna huippusijoituksista maailman kovimmalla golfkiertueella. Matilda lopetti kierroksensa kolmeen perättäiseen birdieen, jotka nostivat hänet neljän lyönnin päähän kärjestä.

Matilda Castrén on liitelemässä – jälleen – kohti uransa parasta sijoitusta LPGA-kiertuella parhaillaan Yhdysvalloissa käynnissä olevassa Drive On Championshipissä.

Castrén pelasi torstaina tuloksen 69 ja ylsi perjantaina samaan ottamalla Great Watersin kentällä pelattavassa kisassa huiman loppukirin.

Vielä kuusi reikää ennen kierroksen loppua Matilda oli kierrostaan yhden yli parin, mutta sen jälkeen hän nousi siivilleen ja teki loppuun neljä birdieä, joista kolme kolmelle viimeiselle reiälle. Hän nousi yhteistulokseen -6, mikä riittää kahden kierroksen jälkeen jaettuun kahdeksanteen sijaan.

”Loppuun hyvät kolme birkkua, mutta muuten aika keskivertopeliä. Muutama moka tuli lähestymisien mailavalinnoissa, kun tuuli vähän pyöri tänään”, Matilda viestitti.

Matildalla on kärkeen ero vain neljä lyöntiä. Kilpailua johtaa Ally McDonald tuloksella -10.

Viime viikolla Symetra Tourin kilpailun voittaneen Castrénin tähän mennessä kovin saavutus LPGA-kiertueella on parin viikon takainen jaettu 23. sija, joka tuli  yhdessä viidestä major-turnauksista Women’s PGA Championshipissä. Voidaan sanoa, että Castrénin ura rapakon takana on nyt todella kovassa nosteessa.

Tänä viikonloppuna hänellä on varaa pistää vieläkin paremmaksi ja nousta toisena suomalaisena kymmenen parhaan joukkoon kiertueella, jossa maailman parhaat naisammattilaiset pelaavat toisiaan vastaan.

”Lyönti tuntui koko kierroksen hyvältä, joten heikohko alku tuntui tosi turhauttavalta. Huomenna paikataan virheet ja pidetään muuten hyvä vire ja henki päällä”, Matilda lupasi.

Minea Blomqvist-Kakko sijoittui urallaan kolme kertaa kymmenen parhaan joukkoon LPGA-kiertueella ja oli parhaimmillaan kolmas.

Tulospalvelu

LPGA-kiertue on katsottavissa suorana Viaplayltä ja V Sport Golf -kanavalta. Lähetys kilpailusta alkaa lauantaina klo 20.

Etsi luettavaa