Hyppää sisältöön

Matilda Castrén Solheim Cupissa: ”Pistän parhaan osaamiseni joukkueen eteen”

Isä ja avomies kannustivat Matilda Castrénin Suomen lippua apuna käyttäen menetykseen LPGA:n karsinnoissa syksylllä 2019

Puoliso Daniel Moreno heiluttaa Suomen lippua lauantaina Ohiossa käynnistyvässä USA:n ja Euroopan välisessä haasteottelussa.

Matilda Castrén aloitti tiistaina Inverness Clubilla, Ohion Toledossa valmistatautumisen LAUANTAISTA MAANANTAIHIN kestävään Solheim Cupiin.
”Neljä kokonaista päivää on tavanomaista huomattavasti enemmän. Kenttään ja olosuhteisiin totuttautumisen lisäksi meillä on aikaa tutustua toisiimme, rakentaa joukkuehenkeä ja harjoituskierroksilla kapteenien kanssa hahmotella pareja nelinpeleihin ja nelipalloihin”, Castren kertoi sunnuntaina puhelimitse kotoaan San Diegosta.

Matilda Castrén edustaa Suomessa Linna Golfia

Matilda Castrén edustaa Suomessa Linna Golfia

Linna golf

”Olen niin innoissani tästä tulevasta viikosta, että sitä on sanoin vaikea kuvailla. Uusia kokemuksia, haasteita, paljon ihmisiä ja joukkeeelle pelaamista. Yhdessä kokemista ja ihan ainutlaatuista tunnelmaa on luvassa.”

Kisaviikko on sikälikin poikkeuksellinen, että 12 pelaajan ja kapteenien tiimiin kuuluvat tiiviisti joukkueen avustajien lisäksi pelaajien puolisot. Castrénin avomies Daniel Morenon matkalaukkuun pakattiin Suomen lippu, joka hyvin todennäköisesti heiluu myös TV-lähetyksissä kolmen päivän aikana.

”Kyllä hän sitä heiluttaa mielellään, näin on sovittu. Tuntuu todella ihanalta, että Daniel on  muiden puolisoiden tavoin tiiviisti mukana  kannustamassa, galaillallisilla ja muissa riennoissa. Se tekee tästä viikosta ainutlaatuisen.”

Vaikka Euroopan joukkueen pelaajat kiertävät LPGA Touria,  suomalaistähti ei ole pelannut vielä kaikkien kanssa pääkiertueella tai aiemmin urallaan.
Emily Kristen Pedersen, Anna Nordqvist, Carlota Ciganda ja Leona Maguire ovat tutuimpia. Kapteeni Catriona Mathewn kanssa keskustelin ensimmäisen kerran alkukesästä. Apulaiskapteeni Laura Davies on käytännössä uusi tuttavuus.”

Nelinpeli on mieluisa pelimuoto

Solheim Cupissa pelataan kahtena ensimäisenä päivänä 4+4 nelinpeliä sekä sama määrä nelipalloja. Maanantaina kaikki 12 joukkueen jäsentä pannaan tuleen kaksinpeleissä.
Matilda Castrén on pelannut läpi kauden niin hyvin, että hän on peliesitysten osalta yhdessä toisen tulokkaan Leona Maguiren kanssa peliesitysten perusteella joukkueensa vahvin lenkki, kun kriteeriksi otetaan keskiarvot ja sijoitukset yhteisissä kisoissa. Myös Women´s Openin voittaja Anna Nordvist jää muiden kokeneiden pelaajien tavoin kauas taakse.

Hyvin todennäköistä on, että Castrén saa ensimmäisenä päivänä vastuuta ainakin nelinpelissä. Kolmen päivän aikana suomalaisdebytantti tullee pelaamaan 3-4 peliä. 

”Alternate shot (nelinpeli) on joillekin pelaajille henkisesti raskas. Minä olen aina siitä pitänyt ja nauttinut näistä otteluista amatöörinä EM-kisoissa sekä Vagliano Trophyssa.  Paljon iloisia menestyksen hetkiä, tappiot eivät ole jääneet mieleen”, hän muistelee voittajille ominaiseen tapaan.

Huolellinen valmistautuminen tuo tulosta

Castrénin edellinen kilpailu Ohiossa  heinäkuun ensimmäisellä puoliskolla jäi kolmeen kierrokseen sateen vuoksi. Sijotitukseksi tuli 12.
Hän lensi  suoraan Suomeen ja voitti seuraavalla viikolla Gant Ladies Openin. Matkustamista ja kisoja on ollut lähes tauotta. Ranskassa pelattu Evian Masters tuotti 19:n sijan, Tokion olympialaisissa sijaluku oli 18. ja Women´s Openissa 19.

Skotlannin Carnoustiessa pelatun kauden viimeisen majorin jälkeen edessä oli lento San Diegoon, jossa hän ehti viettää vain viisi täyttä  päivää ennen matkaa Kaliforniasta Ohioon
”Olen tietysi pyrkinyt huilaamaan kisaputken ja pitkien matkojen jälkeen. Energiaa on mennyt myös muuttoon liittyvissä järjestelyissä sekä harjoittelussa.”

Sunnuntaina ennen matkaansa Castén kävi paikallisen valmentajansa  Chris Maysonin  tunnilla tarkistuttamassa perusasioita kohdilleen.
Vastuuvalmentaja Petteri Nykky ei matkusta Solheim Cupiin. Ratkaisu oli helppo, sillä Nykyn visiitti Ohioon olisi jääänyt lyhyeksi, viikonloppuna hänn luotsaa miesten salibandymaajoukkuetta otteluissa Ruotsia vastaan.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Henkilön Chris Mayson (@chrismaysongolf) jakama julkaisu

”Itseluottamukselle voitot LPGA:lla ja LET:lla ovat luonnollisesti tehneet todella hyvää. Peli on hyvällä mallilla, eikä uusia säätöjä tarvitse tehdä. Huolellinen valmistautuminen on nyt oleellisin asia.”, Castrén määrittää.

”Meillä on hyvä joukkue, jonka eteen annan varmasti kaikkeni. Oman parhaan pelin esiin saaaminen on tavoite. Kun se onnistuu, uskon pärjääväni tässä tapahtumassa, jossa pelaaminen on ollut juniorista asti suurin unelmani.”

Kilpailu käynnistyy USA:n muita suurtapahtumia, etenkin Tour Championshipia vältelleen lauantaina päättyen maanantaina.

Solheim Cup

Uutista on korjattu. Solheim Cupia ei televisioi CMore, kuten jutussa aiemmin virheellisesti luki. Solheim Cupin televisioi Discovery Plus -suoratoistopalvelu.

Etsi luettavaa